За книгите, за любовта и още нещо

На 27 април в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали, завърши Националната инициатива „Походът на книгите“. Под ръководството на учителите по български език и литература Събина Хаджиева и Петя Христова ученици от осми и девети клас подготвиха представление под наслов „За книгите, за любовта и още нещо…“

          Мероприятието започна с презентация „Любопитни факти за книгите“. Присъстващите научиха  коя е първата, известна на нашата цивилизация, книга; коя е: най-разпространяваната, най-четената, най-голямата, най-малката книга; от коя държава са най-активните читатели и други интересни, но непознати за публиката факти.

          Осмокласниците Елица Тодорова и Християн Младенов представиха кратък диалог, съставен от вълнуващи стихове за любовта от български и чужди поети.

          Ученици от IX „Б“ клас разиграха най-запомнящите се моменти от комедията на Станислав Стратиев „Балкански синдром“. На сцената достойно им партнира г-жа Събина Хаджиева, която е и техен класен ръководител. Актьорското им майсторство въодушеви гостите на представлението и те с удоволствие се включиха във викторината „Кой съм аз?“, като успешно разпознаха изучавани български поети и писатели.

          Директорът на гимназията – инж. Марияна Стратиева, поздрави участниците и ги награди с грамоти и книги от български автори – магьосници на словото.

          Вълнуващото преживяване постави край на тазгодишния „Поход на книгите“ в учебното ни заведение.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини