Олимпийска победа за ботевци

Четирима възпитаници на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ са сред най-добрите по английски език в страната. Това стана ясно след приключилия национален кръг от олимпиадата по английски език за тази учебна година. Този престижен форум е най-важната атестация за знанията и уменията на учениците. Ежегодно възпитаници на Гимназията доказват, че знаят и могат, постигайки отлични резултати сред огромната конкуренция в различните възрастови групи.

Изключително високо е постижението на Георги Дичков от осми клас. Той се класира на трето място в страната с резултат от 94 точки. Мартин Тодоров  от девети клас заема шесто място с 90 точки. Деветокласничката Валентина Дикова е на шестнадесето място с 83.5 точки, а  Жасмин Ялчън от десети клас се класира на   пето място с 80.5 точки.

Рекорден брой ученици се явиха на  състезанието по английски език KGL 2022 г. Близо 600 ученици от 118 училища- членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Жасмин  Ялчън от 10 клас пребори конкуренцията на това престижно международно състезание на ниво B2, класирайки се на 1 място.

Tържественото награждаване на победителите от тазгодишното състезание ще се състои на 4 юни в х-л  „Рамада“ гр. София по време на националната конференция за учителите по английски език Ден на Кеймбридж 2022 г.

Победителите отиват на третия международен кръг, който ще се проведе през септември в гр. Солун, Гърция. Там ще премерят сили с техни връстници от други страни.

С постиженията си учениците отново доказват, че качеството на обучението в Езиковата гимназия „Христо Ботев“ е на национално ниво, а владеенето на чужди езици дава възможности за успешна бъдеща реализация.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини