Финансова грамотност - достойна за уважение!!!

Традицията е спазена – за втора поредна година ученици на ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджалиса първенци в Националното състезание по финансова грамотност!

          През месец февруари ученици от Езиковата  традиционно участваха в областния кръг на Националното състезание по финансова грамотност, организирано от Министерство на образованието и науката. Мотивирани да повишат своята финансова и функционална грамотност  те премериха сили със свои връстници от региона.Повод за гордост е  фактът, че 9 участници от гимназията  - Айтач Салиф,  Борислав Димитров и Иванина Сюлюкчиева от 8 клас, Гюрхан Азиз, Дамла Имам от  9 клас, Стефан Краев,  Петко Тодоров и Весела Добрикова от 10 клас и Джан Мехмед от  11 классе представиха достойно и се класираха за участие в националния кръг на състезанието, провело се на 19  март.В оспорвана конкуренция с представители от всички области на страната, предимно  от  математически гимназии,  тепоказаха своите компетенции за правилен избор на математически подход при решаване на практически задачи с финансова насоченост и завоюваха челни позиции в класирането.С това свое участие възпитаниците на Езиковата гимназия доказаха, че са силни не само в усвояването на чуждите езици, но и  в областта на математическите и финансови  науки.

          Поздравления на отличилите се ученици и техните ръководители! Пожелаваме им здраве, творческо вдъхновение и още много бъдещи успехи!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини