Пролетта срещна Госпожа Библиотека със славейковци

Изображение 1 от 2

    Многогодишната традиция за съвместни мероприятия междувъзпитаниците на СУ “Петко Р. Славейков“ и библиотечните специалисти от РБ „Никола Вапцаров“ и тази пролет стартира с литературно четене. Госпожа Библиотека осъществи седем срещи с най-малките славейковци, за да им прочете приказката „Врана Неразбрана“ от българския автор Атанас Цанков. А защо точно тази приказка? Защото в началото на всяка среща Госпожа Библиотека пита учениците как се променя природата през пролетта, а възпитаниците на нашето училище отговарят с ентусиазъм и  вълнение. И неусетно беседата стига до въпросите обичаме ли череши, трябва ли да ги измием преди консумация и дали ще постъпим като Врана Неразбрана да ядем череши с костилките.“, отговаря изчерпателно Госпожа Библиотека.

    Срещите преминават при изключителен интерес с грейнали лица, много любов,  усмивки и прегръдки.Искреността и любовта кара децата спонтанно да реагират - да напишат бележка с благодарност и да я дадат на Госпожа Библиотека като Юзлем от 1“а“ клас, да предложат череши от градината на дядо или да нарисуват рисунки и да й ги подарят с прегръдки.

    „Впечатлена съм от знанията на учениците за заобикалящия ни свят, от интереса на първолаците към приказките и от любовта към природата.Пожелавам на всеки човек да се докосне до искреността на децата, за да усети безпределната им любов.“, споделя Маргарита Павлова, превъплътена в Госпожа Библиотека.

    Срещите й  с учениците от начален етапна обучение в СУ „П. Р. Славейков“ продължават с литературни произведения на български автори и ще се слеят страдиционния „Маратон на четенето“ през месец април.

    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини