Трима ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се класират за националния кръг на олимпиадата по български език и литература

Словото е онази магия, която може да сътвори чудеса. Доказателство за знанията и таланта на трима ботевци са обявените резултати с допуснатите ученици до национален кръг на олимпиадата по български език и литература.

Севил Шевкед от 10. клас, ДанаяРимпопова от 11. клас и Борислав Енчев от 12. клас са звездното трио наГимназията по български език и литература за тази учебна година. Те ще се съревновават със съученици от цялата страна в националния кръг на олимпиадата, който ще се проведе на 17.04.2022г.

За първи път тази година ботевци имат представители и в трите състезателни групи (първа и втора гимназиална степен). Това е повод за радост, но и огромна отговорност пред финалистите.Високите резултати на ботевци са доказателство заталанта на младежите и професионализма и всеотдайността на техните учители Емилия Владева, Нели Яръмбойкова и Надежда Карагьозова.

За Борислав Енчев, който е абитуриент, отговорността е двойна. За поредна година той се класира за национален кръг на повече от една олимпиада. Сега ще доказва знанията си по български език и литература и по немски език. Пожелаваме успех на финалистите!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини