Второ място в България за СУ „Отец Паисий“

    Изключителен успех на Националния кръг на състезание по компютърно моделиране демонстрира Никола Димов от 4 в клас от СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали. Той бе  класиран на второ място сред  силната конкуренция на 50 ученици от цялата страна.

    Никола се справи блестящо още на Областния кръг на състезанието, като демонстрира творчество, бързина и оригиналност при създаване на компютърна програма за решаване на конкретна задача със средствата на среда за визуално програмиране - в Scratch.

    Достойно завоюваното второ място на Националния кръг го нарежда сред първите четвъртокласници в страната. Никола показа каква е формулата на успеха- труд, талант и амбиция, съчетани със знания, умения и съобразителност, които са нужни в света на технологиите. Заниманията с компютърно моделиране за него винаги са интересни, защото развиват алгоритмично и логическо мислене, показват умения за визуално програмиране и демонстрират креативност.

    Класирането на четвъртокласника е признание и за неговия преподавател - г-жа Десислава Бодурова, която е изключително горда с отличния резултат, защото професионалните й усилия се реализират в успехите на нейните ученици.

    Ръководството на СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали поздравява Никола Димов за блестящото представяне и  му пожелава здраве и  още много поводи за гордост!

    Това съобщиха от ръководството на училището.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини