Националната олимпиада по информационни технологии се проведе в „Паисий“

На 17.02.23г. се проведе Областният етап на 20-тата поред Национална олимпиада по информационни технологии. От 10:30 часа в Компютърна зала №2 на СУ „Отец Паисий“  се събраха публика и жури, за да разгледат проектите на младите таланти.

 В надпреварата участваха ученици от  СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали, от СУ „Никола Йонко Вапцаров“ - Момчилград  и  СУ „Отец Паисий“ – Кърджали, представено от ученическите екипи:

5. - 7. клас - направление „Мултимедийни проекти“, № 306 - проект „Баланс“ с автори седмокласниците Симеон Христов и Стоян Халтъков ; № 312 - проект  „Жива шевица“ с  автори Георги Гечев от 7. клас и Денис Еминов от 5. клас.

8. - 10. клас - направление „Мултимедийни приложения“, №301 - проект  „Кърджали от дрон“ с автори осмокласниците Габриела Янкова и Никола Мингов;  №302 - проект „TrashIsland“ с автори осмокласниците Виктория Кавръкова и Михаела Солучкова. 

11.- 12. клас - направление „Съвременни системи за визуална информация“, № 326 - проект „Троя“ с автори дванадесетокласниците Атанас Янков и Злати Каменов.

Екипите на „Паисий“, както и екипите на останалите училища,  представиха презентация, която пояснява сътвореното от тях приложение, игра или сайт в съответното направление. Всеки от отборите се беше постарал достатъчно, за да затрудни журито – г-жа Стойчева ( учител в СУ „Петко Рачов Славейков“) и г-н Мехмед (учител в ПГИ „Алеко Константинов“).  Гост беше и нашият директор г-н Златко Атанасов, който откри събитието с добри думи за участниците. Оценителите бяха изключително затруднени в избора си на участници, които да преминат на следващия кръг от Олимпиадата, но заявиха, че всички са се справили много добре, че се гордеят с показаните знания и умения  на участниците и че пожелават  на победителите достойно представяне в следващия етап на състезанието.  

Александра Попова (текст) и Алина Рашкова (снимки) – 8. клас, клуб „Перото на Паисий“

  

  

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини