Усмихнати, успешни, удивителни – децата на „Паисий“

Изображение 1 от 4

    В три последователни етапа се проведе традиционната за СУ„Отец Паисий“„Пролетна фиеста“. Чрез нея от години паисиевци отбелязват настъпването на пролетта – надеждата, младостта, силата,събуждането на природата за ново начало и кръговратът на живота са символите и темите, които напътстват учениците при подготовката им за събитието.За неготе се подготвят с много желание и с нетърпение очакват възможността да се изявят на сцената пред своите съученици и учители.Букет отталант, ритъм,звукипозитивна енергиябе тазгодишната „Пролетна фиеста“.  В трите ѝ части -  за начален,  за прогимназиален и  за гимназиален етап, учениците на „Паисий“ за пореден път показаха своитеумения и доказаха, че в училището учат най-умеещите деца на Кърджали.

    Първата част на събитието бе за най-малките паисиевци -от 1. до 4. клас. Малката фиеста се проведе на 4 април в Народно читалище „Обединение 1913“. Цветна и забавна, тя събраучастници и публика, за да „оставят скучните думи и погледа вял“ и да отпразнуват идващата пролет. Началото бе поставено от глашатай, който оповести, че предстои нещо „нечувано, невиждано и грандиозно, грациозно, шикозно и помпозно -  фиеста, но не каква да е, а приказна!“ Спектакълът,воден от феи и цветя, бе истински приказен – карнавални костюми, драматизации, стихове, пролетни песнии танци,индивидуални изпълнения на пиано, китара и  гайдапоказаха талантите на малчуганите и пренесоха присъстващите в един наистина вълшебен свят. „Нека цялата красота на пролетта да се пренесе в душите ни и да ни дари с весело настроение и приятни мигове!“-бяха заключителните думи на приказните водещи на Малката фиеста.

     Втора по ред бе пролетната фиеста на гимназистите. Тя се проведе на 6 април в празнично украсения физкултуренсалон на училището, където се събраха всички ученици от 8. до 12. клас.  Всеки от класовете бе подготвил изява - индивидуална или групова. След уводните думи на водещите - слънчевите дванадесетокласнициМария Павлова и Злати Каменов, вокална група „Звънче“ ивокална формация „Родопски звън“ поставиха началото на Фиестата.Последваха изпълненията на осмокласниците - флашмоб (TikTok предизвикателство - "IkoIkoChalleng ),   вълнуващо изпълнение на цигулка,игра с публиката,песните „Revolution Z“ и „Сънища“ и скеч на английски („Спорът на сезоните“). Девети клас се представи с народни танци и също със скеч на английски - „Забавно междучасие“. Учениците от  десети клас изпълнихахоро,  народна песен и проведоха забавна игра с публиката. С изпълнение на гайда, песента„Назад, назад, моме Калино“, представяне на обреда „Лазаруване“  и  част от „Балкански синдром“ от Станислав Стратиевединадесетокласниците закриха тържеството. Фаворит на публиката стана преподавателят Кирил Гогов, който се включи в надпреварата за най-бързо редене накубчето „Рубик“ и който доказа, че времето е подчиненона учителите по история.

    Финалът на  Паисиевата „Пролетна фиеста“ бе представянето на учениците от 5. до 7. клас. То се проведе на 6 април от 15:00 часа отново  в залата на Народно читалище „Обединение 1913“.  Участниците се представиха с танци, песни, скечове, инструментални изпълнения и рецитали. Талантливите хоротропци от „Шарено герданче“ представихахората „Трите пъти“ и „Копаница“.  Грациозно и изящно бе изпълнението на  Сесил от 6.б клас, която  танцува „Лебедово езеро“,а в оспорваното състезаниепо нареждане на кубчето „Рубик“ победител стана Никола от 5.в клас. Много смях и аплодисменти предизвикаха скечовете “Нашият клас“ на 5.а клас и “Приятели“, изпълнен от 7.в клас.„Отечество любезно, как хубаво си ти!“ рецитираха  родолюбците от6.а, амайсторските си умения показаха каратистите шестокласници Георги Стоянов и Тодор Иванов.  Александра от 7.г пренесе публиката в далечна Испания с балета „Дон Кихот“. Музикалност, техника и стил на изпълнениедемонстрира седмокласникът Георги Гечев с изпълнението си на класическа китара.Артистичност показаха учениците от 7.б клас, които  изпълниха песента „По- полека“, създавайкимного настроение у присъстващите. Финалът на събитието бе поставен 5.в клас сжизнерадостното изпълнение нахимнана училището.

    Във всички етапи на „Фиестата“ публиката бе важен фактор - емоционална и всеотдайна, тя осмисли труда на артистичните паисиевци. Съставена от ученици, учители и ръководството на училището, тя  определи и категориите на грамотите, които бяха връчени на всички участници от директора Златко Атанасов -  за най-цветно присъствие, за стил и характер на изпълнение,  за  изпълнителско майсторство, за лекота на изпълнение и ритмичност,  за сценично поведение и общо художествено въздействие, за най-добър костюм, за вдъхновяващо емоционално присъствие, за артистичност и настроение са част от категориите, които бяха раздадени.

    Това съобщиха от ръководството на училището.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини