„Доброто лесно се избира!“–добротворчеството в Паисий продължава

„И пущай хляба си по водите, защото след много дни ще го намериш.“

„Доброто лесно се избира!“- казват децата на Паисий. Съпричастни към човешкото страдание и доказващи чрез действията си, че младостта е обич, надежда,вяра и състрадание, паисиевциежегодно инициират и организират дарителски акции и благотворителни базари, целящи  оказване на помощ на нуждаещи се хора.

Поредната благотворителна акция на учениците от СУ „Отец Паисий“ е свързана с набиране на средства за пострадалите от земетресението в Турция. Тя започна веднага след бедствието от 6 февруари – в различни класове, индивидуално или като общоучилищна инициатива, паисиевци, обединениот човешката болка и трагедията в съседната ни държава, успяха и събраха средства, които вече са внесени в специалната банкова сметка, открита от БЧК, който е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и ГД ПБЗН.

"Всяко дарение е от значение, всяко дарение помага, нека подарим надежда!" -това са думите на учениците от  5. г клас - СУ "Отец Паисий", гр. Кърджали. Петокласниците проявиха инициатива и решиха да помогнат на пострадалите хора от земетресението в Турция. Подкрепени от класния си ръководител Мария Милушева и  от родителите си,  добротворците събраха сумата от 605.00 лв. и я преведоха по  дарителската сметка на БЧК.

Организация за набиране на средства пое и ученичката ДжеренМюмюнали от 9.в клас. Момичето отправи апел както към класа си, така и към всички паисиевци - учители, ученици, служители на школото. В дарителската акцията на Джерен се включиха:1.б клас -200.00 лв;2.г клас -444.00 лв;3.в клас- 123.91лв; 4.д клас -390.00лв; 9.г клас - 400.00лв; 9.б  клас - 295.00 лв; 9.в клас -895.00 лв. Събраните суми бяха преведени по сметката на пострадалите хора в Турция.

С голямо сърце, старателност и всеотдайност учениците от 5.а клас организираха базар, в който благотворително продаваха изработени от самите тях мартенички. Събраната сума от базара -540.00лв, който се проведе в два поредни почивни дни, децата дариха за благородната кауза.„Тази тяхна постъпка за пореден път доказа, че да имаш голямо сърце не тежи, а само помага!” -горда е тяхната учителка Тамара Борисова.

Иницииран от 8.б клас и подкрепен от всички ученици от 8.9. и 10.клас,в дните от 20.02 до 02.03.23г. във фоайето на училището се проведе благотворителен кулинарен базар, предлагащ различни кулинарни изкушения. От продажбата им учениците събрахасумата 1323.00, която разделят на две – едната част е преведена по сметка за пострадалите от земетресението, а другата -по дарителската сметка на Дамла Мюмюн.

Проста библейска заръка е каквото прави едната ръка, другата да не разбира. Но не за хвалба е този текст,а за похвала. Защото:„Децата ни я заслужават! Те знаят, че благотворителността е анонимна, че даряваме не за да се изтъкнем, а за да помогнем.Когато става въпрос за нашите наследници, технитедобри дела заслужават публичност и похвала и ако е вярно, че децата са огледало на обществото, в което живеят, то всички ние може да се гордеем с тях и със себе си и да бъдем спокойни, защото добрините им доказват, че: „Има бъдеще нашата хубава България!“ - заявиха от ръководството на СУ „Отец Паисий.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини