Лекар ще води битката срещу зелените сертификати в Кърджали

Лекар ще води битката на ПП „Възраждане” срещу зелените сертификати в Кърджали и областта. Това е д-р Венко Вълчев, който на 5 февруари бе определен за председател на местната структура на политическата формация. Битката срещу зелените сертификати е приоритет на „Възраждане”. Тя смята,че сертификатите са неефиктивни и само разделят обществото.

 Не сме антиваксъри, за каквито се опитват да ни представят медиите. Много от нашите депутати и активисти са с изпълнен имунизационен календар. Някой са си поставили и ваксини срещу коронавируса. Ние сме срещу разделението на хората на ваксъри и антиваксъри, което насаждат управляващите.Това подчерта в отговор на въпрос на Кърджали бг вести народният представител от Девети кърджалийски многомандатен район Георги Георгиев. Той е категорично против данъка „зелен сертификат” т.е. срещу задължителните тестове, които хората си плащат за да отидат на работа. Зеления сертификат ограничава правото на труд, категоричен е депутатът.

 Д-р Венко Велчев подчерта,че на „Възраждане” се създава фалшив образ на антиваксърска партия. Ние имаме  сериозни задачи,свързани с възраждането на българското здравеопазване и равния достъп на българските граждани до него. Поставили сме си за цел да работим за падането на ДДС за лекарствата ,по добра събираемост на здравните осигуровки,както и за защита на българския национален дух,включително и в здравеопазването, подчерта д-р Венко Вълчев.

  Той ще работи за връщането на младите лекари в Кърджалийско. В момента 60% от завършилите медицина заминават на работа в чужбина. Подобна е картината при медицинските сестри. Причината е неатрактивното заплащане и лошите условия на труд, заради големия брой неосигурени. Проблемът с неосигурените е болезнен за Кърджалийско.

  Д-р Вълчев ще работи и за това здравеопазването в Кърджалийско да бъде по-близо до хората.В момента здравните служби по селата са превърнати в конюшни,подчерта лекарят.

 Д-р Венко Вълчев е роден в Чирпан.Започва професионалния си път като лекар в спешен център.При една екскурзия се влюбва в Родопите.Идва на работа като личен лекар в Миладиново.По късно е поканен в Джебел.В момента е лекар в МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски”.Специализира ендокринология.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    НЕГРАМОТНИЦИ 2
    0 0
    13:22, 13 фев 2022
    "НякоЙ са си поставили...","Зеления сертификат", "по добра събираемост"....и още, и още.
    Очевадно е, че за Вас граматиката е нищо. Никой уважаващ себе си човек не би допуснал да публикува статия с толкова грешки в личния си профил. Да не говорим за медия, още повече, че говорим и за журналисти!
    СРАМОТА!

Още новини

Последни новини