От пазарлъците на леви и десни печели само „Възраждане”

  От пазарлъците на т.нар.системни партии и от ляво и от дясно печели единствено ПП „Възраждане”. Поредицата от безплодни изборни кампании и политическо словоблудство са трамплин на хората на Костадин Костадинов към властта. При нови предсрочни избори ПП „Възраждане” ще бъде втора политическа сила с реален шанс да получи мандат за съставяне на правителство.

 Факт е, че дълго време политическата класа у нас работеше за президентско управление. Поредицата от служебни правителство с непоследователната си политика обаче подрониха рейтинга на държавния глава. Видимо е, че неговите политически проекти се изплъзват от опеката му и от това губи само той. Както Кърджали бг вести писа Румен Радев се оказва все по самотен на българската театрална политическа сцена.

  Големият печеливш от последните извънредни парламентарни избори са „Възраждане”. Партията постигна трети резултат,но това е само началото. Костадин Костадинов успешно яхна евроатлантическия скептицизъм на българина. Големите обещания на системните партии за благоденствие и висок стандарт в Европейския съюз не се състояха. Българинът не иска повече експерименти. Не е готов да приеме нито еврото ,нито Шенген. Кампанията за референдум за запазване на българския лев донесе над 100 000 гласа на „Възраждане”. Самият референдум, който Костадин Костадинов иска да е наесен ще му отвори пътя към властта.

 Има обаче, нещо което е показателно и се помита под чергата от политическите анализатори.”Възраждане” е трета политическа сила и сред българската емиграция на Запад. Нашенци с висше образование, които мият чиниите на богатите европейци искат силна България, в която да се завърнат желани.За силна държавност говори единствено Костадин Костадинов.

  Факт, е че политическата криза у нас се диктува от вън.И от Изток и от Запад са ни обявили хибридни войни. Желанието ни да балансираме в Украинската криза,  за сега ни носи само негативи. Костадинов и тук има печеливша позиция от гледна точка на обществените настроения.Той възсяда русофилството на българина.Откровено говори за евразийски съюз и за евроатлантическите джендъри, които ни тласкат към пропастта.

  Единствената възможна алтернатива е правителство на евроатлантическото мнозинство. Но без корупция и крадене на евросредства. Само тогава България може да съхрани постигнатото в евроатлантическата си интеграция.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини