Георги Георгиев:Кърджали има нужда от „Възраждане”!

 Кърджали има нужда от Възраждане с главна буква. Градът се нуждае от мобилизация за излизане от феодализма на ДПС. Регионът има нужда от ПП „Възраждане”!Това сподели за Кърджали бг вести водачът на листата на партията в Девети кърджалийски многомандатен район Георги Георгиев.

Георги Георгиев се кандидатира за трети път за народен представител. Един мандат представляваше патриотите от Източните Родопи в българския парламент. Той направи пробив в Бастиона на Доган и не смята да спира дотук.

 Георги Георгиев има приоритет като народен представител  отстояването на правата на най-онеправданите граждани в държавата.

По време на мандата си в 47-то Народно събрание като избраникът  на жителите на Кърджали и областта той прояви сериозна активност.Още в началото на работата на парламента той прави предложение свързано с доходите на личните асистенти на хората с увреждания.Благодарение на това личните асистенти имаха възможност да вземат в пълен размер възнагражденията си.Прави предложение за променени в  Кодекса на труда за да отпаднат дискриминационни ограничения и всички работещи родители да могат да вземат допълнително дни отпуск,за това,че отглеждат деца.Предложението е отхвърлено от ПП „Продължаваме промяната” и партиите на статуквото.

  В 48-то Народно събрание отстоява интересите на пенсионерите.Смята да продължи и в 49-парламент.Пред Кърджали бг вести той споделя:

След „големите“ увеличения на пенсиите от правителството на Петков се оказа, че много пенсионери се оказаха ощетени. Големия въпрос е Защо? Нали трябваше да няма бедни пенсионери? Какво се случи?

Първата грешка беше, че увеличението беше направено неправилно. Всички пенсионери получиха по 10% + плюс така наречената ковид добавка. Така се оказа, че пенсионерите с най-ниска пенсия получиха най-малко, а тези които получаваха високи пенсии най-много. Това означаваше, че увеличението нито е социално, нито е справедливо. В тази посока БСП, които бяха част от управлението на държавата и управляваха Министерството на труда и социалните политики се провалиха. Народния представител от Възраждане Георги Георгиев на няколко пъти обясняваше и в комисия и в парламента през живота на 47-НС, че ще се получи този ефект, но никой от правителството не му обърна внимание.

Втората грешка беше, че от Продължаваме промяната постоянно твърдяха, че няма да има пенсионери под прага на бедност. След, като се направиха увеличенията на пенсиите по възможно най-неправилния начин и заради грешните политики на правителството на Кирил Петков в сектор енергетика се оказа, че през 2022г. инфлацията достигна рекордните 20%. Хранителните стоки поскъпнаха страшно много някой повече от 100%. Това доведе до рязко обедняване на хората и намаляване на тяхната покупателна способност. Прага на бедност от 413 лева през 2022г. достигна 504 лева през 2023г., което остави над 650 000 хиляди пенсионери под този праг. Оказа се, че вместо да им помогне правителството на „Промяната“ увеличи броя на бедните пенсионери.

Нужно е да се отбележи,че отново единствено народния представител от Възраждане Георги Георгиев и в 48-НС обясни грешките, които бяха допуснати от предходното управление спрямо увеличението на пенсиите.

Третата грешка беше, че от стремежа да говорят колко велики промени ще направят, Правителството на Кирил Петков доведе държавата до колапс и в собствената си заблуда на велики „реформатори“ не виждаха, какви огромни грешки допуснаха. В продължение на месеци след тяхното срамно падение, Служебния кабинет се опитваше да „кърпи“ празнотите в бюджета и проблемите, които бяха създали в държавата ни,казва още Георги Георгиев.

Представителя на патриотите от Кърджали,споделя още:Един от основните проблеми на област Кърджали са доходите на хората и липсата на работни места. Това води на миграция на младите хора от родните им места и създаване на огромен демографски проблем в тези региони. Многократно засегнах въпроса, като народен представител от 47-то НС в комисията по ТСДП, както и от трибуната на народното събрание за забавянето на ръста на минималната работна заплата.Тази моя борба продължих и в 48-НС, като ние от Възраждане подкрепихме механизма за 50% МРЗ от СРЗ. Наше предложение дооформи законопроекта, като предложихме и „автоматична спирачка“, или поради някакви икономически причини СРЗ започне данамаля, то МРЗ не може да е по ниска от предходната година.Ако бъда избран за народен представител ще продължа да работя в посока за увеличаване доходите на хората до достигане на минимални стандарти за ЕС. Като човек работил 16г. в тежката химия и работник занимавал се със синдикална дейност това е моя лична кауза и борба, така че всички работещи хора в мое лице ще имат защитник на техните проблеми в НС.

Друг голям проблем според Георги Георгиев в тази област е пътната инфраструктура. Област Кърджали има едни от най-лошите пътища в страната, като само 33% от тях са в задоволително състояние, при 41% средно за страната. В тази посока в 47-то НС бях задал въпрос към министъра МРРБ за обходния път на град Кърджали. Проблем, който вълнува всички в региона. Естествено правителството на Промяната не намериха отново средства за решението на този въпрос.

 Обвързан съм тясно с Кърджали.Съпругата ми е от тук,а двете ми деца са наполовина кърджалийци,споделя Георги Георгиев .

Георги Георгиев е роден на 13 юли 1979 г.в Хасково.Завършва Техникум по автоматизация и механизация на селското стопанство.Получава бакалавърска степен в Химико-технологичен и металургичен университет в София.Там завършва и магистратура .Има специализация в Бургаския университет „Проф.д-р Асен Златаров“. 16 години работи в тежката химия,в цех за производство на амоняк. Производството е най-тежко в химическата промишленост. Опасява се,че при спирането на доставки на газ за тежката химия тя ще бъде унищожена като промишленост в страната.

Първият му интерес към политиката датира от преди 15 години но е краткотраен. През 2018 г. разбира за съществуването на ПП „Възраждане“. Присъединява се през 2019 г. От 2019 до 2021 г.е председател на партийната структура в родния си град.През ноември 2021 г.е избран за народен представител в 9МИР.През 2022 г. е депутат в 48-то Народно събрание от 29 МИР.В момента е координатор за област Кърджали и за област Хасково.

Георги Георгиев е твърдо убеден,че ПП”Възраждане” тепърва ще се превръща в първостепенен фактор в Кърджали .Това разбира се зависи от избирателите.

Гласувайте с №3 в интегралната бюлетина!

Георги Кулов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини