Д-р Венко Вълчев:Да се сплотим под егидата на българския национален интерес!

Областният координатор на ПП "Възраждане" в Кърджали и втори в листата на партията за 9 МИР излезе с обръщение към жителите на областта.Публикуваме го дословно:

Обръщение към обществеността на Кърджали и региона
Уважаеми приятели, съграждани!
Приближава денят, в който всеки от нас трябва да направи избор, касаещ бъдещето на държавата ни- да бъде свободна , независима, или такава от колониален тип. Последните години на злополучния политически „преход“ доведоха страната до поредната национална катастрофа- във всички области на обществено-културния ни живот. Свидетели сме на медико-социална, икономическа, финансова, военно-отбранителна и стопанска криза. Златото на България е изнесено (ограбено) зад граница и в момента се намира под чужд контрол. Предприятията ни в стопанския сектор са разпродадени на „свои хора“ и зависят от чужди интереси. Демографският срив застрашава страната ни да остане без младо, работоспособно население. Децата ни са подложени под ударите на унизителни джендърски идеологии, развращаващи младото поколение.
След близо месец ние- всички граждани на област Кърджали, ще пристъпим към урните за да подаден своя глас за бъдещето на България! Районът е характерен със своя смесен етнически състав. В него живеят християни, мюсюлмани, алиани и редица други етноси.
Тук е мястото да си спомним легендата за хан Кубрат, която ни дава пример, че за да постигне народът благоденствие и вътрешна духовна сила, той трябва да бъде единен. Не бива да съществуват никакви социални противоречия в неговото битие. Това е и призивът на ПП Възраждане- а именно: сплотяване на цялото общество под егидата на българския национален интерес. По друг начин казано- България ще има гарантирано бъдеще само тогава, когато всеки неин гражданин, независимо от своята религия и етнос, прояви своите патриотични чувства и с достойнство се включи в преосноваването на държавността!
Разбира се, не бива да се оставят с лека ръка безчинствата на партиите, управлявали досега през последните 30 години. Възраждане ще търси отговорност за всички престъпни елементи, виновни за затворените хиляди училища, казарми, отписаните родопски и други такива балкански селца и липсата на морални ценности, мотивиращи хората в техния труд и почивка.
ПП Възраждане изключително цени завета на йеродякон Игнатий- Васил Левски, целящ изграждането на България в духовен и социален аспект, а именно- като СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА! Но тази препоръка трябва да бъде изпълнена от свети и чисти хора с висока нравственост!
Следователно- пътеката за реализацията на това свещено начинание ще бъде дълга и трудна, изпълнена с предизвикателства от различен характер!
Тук ясно трябва да се заяви, че всички религии- християнство, ислям, будизъм, законът на Моисей, имат за задача да внушат в душите на хората уважение и любов към своя ближен! Те нямат за задача да разединяват хората в желанието им за добротворство и взаимно уважение.
Време е всички, които наричат себе си българи да отхвърлят религиозния фундаментализъм от своите души и умове! Насилието и егоизма в политическите им еквиваленти трябва да бъдат захвърлени в миналото.
Трябва да знаем, че в свещените текстове на всички религии се откроява идеята за милост и любов към хората на земята. Всяка сура в свещения коран на мюсюлманите започва с възгласа: „В името на всемилостивия Аллах“. В Евангелието Христос разказва притчата за милостивия самарянин, който помага на изпаднал в нужда йудеин, пребит и ограбен по пътя от разбойници. По онова време йудеите и самаряните са изпитвали ненавист един към друг. И въпреки всичко милостивият самарянин помага на своя събрат от чужда етнос и разбирания.
И днес, ние българите, отново имаме нужда да приложим този завет за великодушие и уважение към хората с чуждо вероизповедание или етнос! Трябва да се сплотим около национална доктрина за добруване и взаимно разбирателство на всички пребиваващи в тази страна! За да заеме България своето достойно място сред световната общественост!
д-р Венко Вълчев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини