Сдружение "Омега" с европейско признание

Изображение 1 от 3

    Кърджалийското сдружение „Омега“ получи наградата на Центъра за развитие на човешките ресурси, който управлява Програма „Еразъм“ в България. Отличието е за проекта „Младежко презареждане“ от 2017 г и се присъжда за активна работа поЕвропейски образователни проекти. Връчено бе на 25 юни в София тех парк по време на официална откриваща конференция за началото на новия седемгодишен период на действие на програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ на Европейската комисия– 2021 – 2027 г. На събитието присъстваха министрите на образованието и науката и на младежта и спорта – Николай Денков и Андрей Кузманов. Със специално видео поздравление в конференцията се включи и Мария Габриел, еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта. Със сертификат за качество бяха отличени 17 проекта на български организации и институции, реализирани в рамките на предходния програмен период.

    „Младежко презареждане“ е отличен със знак за качество и на валоризационната конференция на Програмата през 2018 г. Около 400 млади хора от област Кърджали са участвали в него, включвайки се в дейности, свързани с формирането на младежки политики на регионално и национално ниво.С реализацията му бе предоставена възможност на подрастващите да общуват с представители на местната и държавната власт, институциите и неправителствения сектор, да направят информиран избор на образование и кариера и да се приобщят към обществено значими каузи и доброволчество. Наградата на ЦРЧР бе получена от Мария Русинова, представител на „Омега“.

    По време на събитието в София тех парк бяха поставени акцентите на новите Програми, които подкрепят приоритетите и дейностите, заложени в идеята за Европейско образователно пространство, планът за действие в областта на цифровото образование и Европейската програма за умения. Програмите ще съдействат и за реализацията на европейския стълб на социалните права, подпомагайки и изпълнението на стратегията на ЕС за младежта за периода 2019—2027 г., като ще развиват и европейското измерение в спорта.Новият програмен период поставя фокус върху социалното приобщаване, екологичния и цифровия преход, както и върху насърчаването на участието на младите хора в демократичния живот, като цели да предостави много по-отворени Програми: по-приобщаващи за хората с по-малко възможности и по-достъпна за малките организации.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини