Сдружение "Омега" стартира кампания срещу зависимостта от хазарта

Изображение 1 от 3

    С дискусионно студио стартира проектът “Зависим от изкуство и спорт” на сдружение „Омега“, който цели превенция на пристрастяването към хазарта и вредните навици на младите хора. На събитието присъстваха повече от 40 подрастващи, които разговаряха за негативното въздействие на алкохола, тютюнопушенето, дрогата и злоупотребата с видео-игри върху психиката и пълноценното развитие на младия човек и щетите върху  образованието, бизнеса, културата и другите сфери на живот. “От една странамладежите споделят, че им липсват възможности за осмисляне на свободното време, а от друга  - все по-осезаеми стават социалните, икономическите, образователните,културните и етническите различия между тях, което изисква промяна на стереотипите и формиране на нов модел на мислене и поведение, който изключва противопоставянето, агресията и самоизолацията“, изтъкна Веселина Юрукова, ръководител на проекта. Сред основните говорители на форума бяха Атанас Атанасов, режисьор и актьор, който ще ръководи направлението„Младежки театър“ за превенция на зависимости чрез изкуство, и Мая Мечева, художник, ръководител на инициативата за превенция на зависимости чрез творчество “Арт срещу Хазарт”.

    Проектът “Зависим от изкуство и спорт” цели повишаване на личната мотивация и 

    изгражданена социално отговорно поведение, себеуважение, увереност, умения за работа в екип и справяне с трудностите сред младежи на възраст 15-29 г.Факт е, че извънучилищните дейности, които подпомагат превенцията на зависимостите са незначителни или напълно липсват, което създава предпоставкиза злоупотреба с наркотици, алкохол, онлайн/компютърни игри, тютюнопушене и др. сред подрастващите. “Зависим от изкуство и спорт” се финансира по Програмата за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2021 г.

    По проекта предстои да бъде организирана информационна шатра на 25 май, на която ще бъдат раздадени информационни брошури с график за предстоящите активности, както и изнесени обучения ,,Зависим от изкуство и спорт”, “Картинг училище”, Арт занимания и Младежки театър. Дейностите ще бъдат популяризирани на страницата на Сдружение “Омега” във фейсбук - https://www.facebook.com/ngoOmega.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      Манол
      5 -1
      12:47, 25 май 2021
      Тинтири минтири. Просто тази засукана герберка си "усвоява", разбирай присвоява, едни пари.
    Последни новини