Сдружение „Омега“ организира пореден лагер срещу зависимости

Изображение 1 от 5

    В  края на месец  юли сдружение „Омега“ организира  поредния лагер „Зависимоти зкуство и спорт“.  Събитието отново се проведе в комплекс „Белите брези“, а участниците бяха 15 млади хора на възраст 15-19г.

                Интензивната програма на лагера започна с представяне на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а отЗакона за хазарта за 2021 година, по която се финанисра и проекта „Зависим от изкуство и спорт“.Последваха игри за разчупване на ледовете и спортни активности, с цел създаване на позитивна атмосфера.

                След кратка теоретична част на тема „Зависимостите на XXI век“ младежите  бяха поканени в информационни ателиета за превенция от  наркотици, тютюнопушене, алкохол, Интернет, видеоигри и др.Участниците имаха възможност да творят в арт-ателиета свои собствени мини-проекти,които представиха пред аудиторията.Интерес предизвика и изготвянето на здравословни менюта.

                Организаторите бяха изготвили балансирана програма включваща спорни активности,ролеви и интерактивни игри, образователни филми,дебати и открити дискусии.

     Ремонти дейности попречиха на предвидения пешеходенпоход до забележителността „Дяволския мост“, но за младежите бяха осигурени велосипеди, с които  успяха да се насладят на чудесните родопски пейзажи.

                В последния ден на обучението и след традиционната сутрешна гимнастика всички участници получиха и своите сертификати, с които да удостоверят преминатото обучение.

                Сдружението кани  млади посланици на здравето да се включат в предстоящи лагер през месец август.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини