Не пътувайте без основателни причини до Кипър, Гърция и Турция препоръчва Министерството на здравеопазването

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболеваемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

С оглед динамичното разпространение на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19,  България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Пъ
    Пътувал
    18 -4
    15:32, 4 авг 2021
    Стига глупости. Всичко си е нормално в Гърция. Наемаш си апартамент , почиваш си , ходиш си на плаж. Кръчмите са на открито. Има си отстояние. Няма никакво напрежение. керамоти , Фанари , Меси- супер е
  • 2
    До
    До пътувалия
    8 -15
    15:39, 4 авг 2021
    Като те обърнат по корем ити бутнат една тръба отп... Виж коментара
  • 3
    Ве
    Венци
    9 -5
    17:00, 4 авг 2021
    Във връзка с последното изречение: супер нескопосана пропаганда. Известно е, че поне две жени в България са починали след ваксинация. В Норвегия починали - 39 човека, това са стари данни. Тези одобрени от ЕС ваксини - всички са американски. Американците искат да купят Европа. Аз тези ги мразя от малък - не харесвам смотаните им филми, и шатала-патала музика. Американците са изключително сбъркан народ по отношение на мисленето. За тези т. нар. американци няма духовни ценности, а само долари. Мисля, че Стойчо Кацаров с това изявление удари дъното - много недодялан опит за спасяване на туризма по Черноморието. Този човек на Румен Радев ще му изяде главата - ако вземе 60 % на следващите президентски избори, ще е цяло чудо - и то на втория тур. Много хора ще гласуват за Радев с отвращение. (Тук човешкият живот вече няма значение - ваксините са важни. Егати и долната нечовешка наглост на властимащи, на някои лекари. Даже да бях вярвал в пандемията и мерките от самото начало, само за това, че не е важно за тези знайковци с власт, че са починали хора след ваксинация, щях да мина на обратната гледна точка. Защото не обичам и ненавиждам богаташката наглост и алчност и не желая това да ръководи света. Защото от малък мразя богатите и Бил Гейтс е причината да ги намразя крайно и окончателно. Златният телец владее медицината сега. Фарисейщината, която Исус анатемоса, се връща след векове под нова дреха и в нови географски ширини. Пак са евреи.)
    • Пу
      Путин
      0 -1
      08:26, 5 авг 2021
      Отивай в Русия да ти сложат една тръба на газопровода за да дишаш спокойно.
  • 4
    Ве
    Венци
    7 -4
    17:18, 4 авг 2021
    Ние сме хора от народа - не сме купени лекари като Кацаров, Кунчев, Ангелов и като СЗО. Хората от останалите професии извън властта си знаем, че това не са мерки, а е един бошлаф за пред тв-то. Как точно се въвежда физическа дистанция? Аз не видях някъде на света да съществува дистанция. Как го въвеждат това... точно - ами този израз е граматически неправилен. И от какво предпазват тези маски - освен от прах, дъжд и вятър - от какво друго?! Излезе статия в един сайт, че Ковид-19 не съществува. Световно известен лекар казва, че никога не е бил изолиран Ковид-19. Защо китайците не допускат международен екип да проучи на място? Аз не желая моята България да участва в тази световна лъжа. Народът го разбира. Мерките са слаби. Айде, Кацаров да си хваща шапката или... да отмени ПСР-тестове и мерки... Ако това второто не го направи... народът ще го намрази. Стойчо, ти слугуваш на една загубена кауза. Нямам нищо против богатите да живеят... но не искам масони и нео-либерали да налагат тази инсинуация... това не е мероприятие. Това е по-голяма лъжа и от комунизма, но странно защо почти няма хора, които да я прихванат. То излиза, че Маркс и Хитлер са били по-успешни лъжци от тези ковидните човечета. Даже и в Южен Судан имало комунистическа партия. Ако е вярно това според Уикипедия. Но Ковид е за употреба като истина само от властите, а за останалите граждани е позор и излишна измама. Срамота и грехота за такива власти. Швеция постъпи най-хитро. Язък за другите европейски правителства. Те са недостойни да ядат хляба произведен от народа.
  • 5
    Ме
    Мехмед
    2 -2
    00:21, 5 авг 2021
    Спокойноо ! Безмозъчните селяни ог град хасково не ги лови таз коронта ва ! Тя действа на мозъка ! Значи при тях няма успех !
Последни новини