Сдружение „Омега“ организира летен лагер за превенция на зависимостите сред младите хора

Изображение 1 от 4

    15 гимназисти от Кърджали на възраст 17 - 19 г се включиха в тематичен летен лагер в комплекса „Белите брези“ край Ардино по проекта „Зависим от изкуство и спорт“,  финансиран по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта. Стартът на приключението бе даден от психологс открит дебат за физическото и психическото здраве на подрастващите и откровен разговор за заплахата от пристрастяванията. В обособени ателиета   младите хора  изготвиха  лични мини-проекти, свързани с  превенцията нанаркозависимостта и злоупотребата с тютюнопушене, алкохол, интернет, видео игри и др.

    В неформална обстановка  бяха  обсъдени причинитеза изпадане на младежите в зависимости, ролята на добрите и лошите навици, както и воденето на здравословен начин на живот. Теоретичната рамка на лагера включваше и мултимедийни разработки, свързани с техники  за справяне с пороците на XXI век, рзпознаване на различни видове наркотици, както и уеб базирани игри.

                 Проведоха се още пешеходен преход по избран  туристически маршрут и щафетни игри на закрито. В последния ден на обучението младежите получиха сертификати за участие. „С тези  лагери целим да запознаем младежите с капаните на зависимостите и да ги научим да разпознават  рисковото поведение и модерните техники за справяне, с което да успеем да приобщим повече последователи на идеята за здравословен начин на живот, както и да ги привлечем като доброволци  за различни хуманитарни каузи“,  споделят организаторите от сдружение ѝ “Омега“.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини