Сдружение "Омега" с картинг събитие, включиха се млади кандидати за шофьори от Кърджали

Изображение 1 от 4

    Сдружение ,,Омега“ организира второ картинг – събитие на пистата край Хасково по проекта ,,Зависим от изкуство и спорт“ в рамките на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за хазарта за 2021 г.Десетки млади хора от Кърджали, на които предстои да вземат свидетелства за правоуправление, се включиха в проявата, демонстрирайки познанията си за правилата за пътна безопасност и уменията си зад волана.

    Проведе се и състезание между най-добрите сред тях, при което се оказа, че момичетата не отстъпват по ловкост и съобразителност на момчетата. Бъдещите водачи на МПС бяха предупредени за риска от ползване на мобилни телефони при шофиране, алкохол и психоактивни вещества и за ползите от употребата на предпазните колани. В събитието взеха участие доброволци на Червения кръст, който е партньор в дейностите. Те направиха демонстрация по оказване на първа медицинска помощ.

    Целта на инициативата бе да заостри вниманието на младите хора върху отговорността, която носят на пътя като участници в движението и да ги предпази от непремерени рискове.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини