Серия от проверки и бързи производства в МВР-Кърджали

Досъдебно производство за използване на фалшиво свидетелство за управление на МПС е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. При проверка, извършена от служители на сектор „Пътна полиция“, била представена шофьорска книжка на името на 52-годишен жител на областта, за която при направена справка било установено, че е неистинска. Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Автомобил с прекратена регистрация е бил засечен в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали. Малко след 8,30 часа вчера на КПП „Чилик““ бил проверен лек автомобил „Субару“, управляван от 48-годишен. При направена справка било установено, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Сектор „Охранителна полиция“ извършва проверка по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния  кодекс.

Две проверки за незаконна сеч са образувани в РУ-Крумовград с постановления на Районната прокуратура. От държавния горски фонд били добивани дърва без редовно писмено позволително в землищата на селата Странджево и Бряговец. Група „Криминална полиция“ продължава изясняването на случаите.

 59-годишен управлявал лек автомобил „Фолксваген“ с прекратена регистрация. Това установили при проверка снощи около 21 часа полицейски служители от РУ-Ардино. Колата била спряна за проверка между селата Светулка и Ахрянско. При справка станало ясно, че регистрацията на моторното превозно средство е прекратена заради неизпълнено задължение на собственик да го регистрира в двумесечен срок от придобиването му.

 Двама са задържани в РУ-Кърджали за срок до 24 часа по образувани бързи производства за управление на автомобили след употреба на наркотик и алкохол. Около 22,45 часа снощи на разклона за село Седловина полицаи проверили 33-годишен водач на „Форд“. Тестът за наркотични вещества отчел положителен резултат за метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за анализ. В село Енчец около 18 часа за алкохол бил тестван 67-годишен водач на „Мерцедес“. Техническото средство отчело 3,10 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Работата по двата случая продължават разследващи полицаи.

 Екип на пожарната служба в Ардино отстранил паднало дърво на пътното платно в участъка между селата Бял извор и Вехтино. Сигналът за произшествието бил подаден тази сутрин в 5,13 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини