Трима позитивни в училище отчетени с бърз антигенен тест

Общо 768 антигенни тестове  за Ковид са извършени на педагогическия и непедагогическия персонал в учебните заведения в област Хасково на 25 януари.

В първия ден на масовото тестване са изследвани 549 преподаватели и 219 души помощен персонал от 29 училища в областта.

Положителен резултат е отчел тестът на трима души: 

учител от гимназиален етап от община Хасково, който преподава онлайн. Отчетен като позитивен е и човек от непедагогическия персонал от община Димитровград, който не е бил на работа от 20 януари. С позитивен тест е и учител от НУ "Г. С. Раковски" - град Хасково, преподавал на 3-ти клас, поради което под карантина ще бъдат поставени 8 деца.

И тримата положителни са поставени под карантина.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ва
    Валентина
    10 -6
    12:49, 26 яну 2021
    Какво става с тези учители които не се тестват? Какъв отговор ще ни дадат на нас родителите? Просто си питам щот съм пръсттъ.
    • Уч
      Ученик
      11 -11
      14:12, 26 яну 2021
      Как да тръгна на училище като не знам с какъв вирусен статус са учителите ми ?!
      Те винаги са недоволни от нас, изпитват пишат оценки. Каква оценка да им дадем ,като не желаят да се изследват ? Ние сме ги заразявали ! Да прави са както винаги:ето този учител преподавал дистанционно е заразен от контакта му с електронното устройство на Пешето от 8б клас Тук нещата са очевидни ! Гледам по телевизора една учителка не иска намеса в тялото си ,защото имала синузит. Правилно,всеки има право на свещенност към тялото си. Да,но да питам и аз тази дама. Аз като тичам и скачам за оценка в двора на училището с неспортните си дрехи ,какво става с моя синузит ? Ако не беше Ковид пандемията нямаше да видя “ разкрепостените” сеячи на знание , непризнаващи никаква наука ! Дий,Белчо,дий ... !
  • 2
    Фъ
    Фъкю
    8 -2
    14:22, 26 яну 2021
    Прости, че чак вдлъбнати ами децата ви кой ще тества за вируса, или те не са виросуносители.
  • 3
    Пу
    Пунта Мара
    10 -1
    18:59, 26 яну 2021
    Тя работа пак се отече в канала. Това тестване за нищо не върши работа - и да са отрицателни днес - утре може да не са! Това е първо. Второ - пробите дали са взимани правилно!? А резултатите дали са отчитани правилно и реално? Трето - не е ли по-важно да се направи тестване за антитела, за да се види кой е преболедувал евентуално! Така и учителите, които са го изкарали ще са по-спокойни, и родителите ще знаят, че има по-малък шанс да се заразят децата им от самите учители! Ама в Боколандия всичко е пунта мара! Да има едни тестове, да вървят едни дейности, да текат едни пари и най-важното всичко да се отчита! Нищо не се оправя, само батакът е пълен и затъваме още!
    • Ма
      Маро...
      0 0
      07:20, 27 яну 2021
      Ти какво все пак каза, Пунто?
Последни новини