Ботевци отбелязват рождението на своя патрон

На Богоявление ученици и учители от Езиковата гимназия отбелязват рождението на  великия поет и революционер

Спазвайки традицията учениците и учителите от Езиковата гимназия „Христо Ботев“отбелязват 173-годишнината от рождението на Христо Ботев, призван да бъде български учител, поет, публицист и революционер и с делото си да се превърне във въплъщение на българската съвест, учител по свобода и вместилище на непоколебимия български дух.

Независимо от дистанцията на времето Ботев и днес сочи посоката, която ние, неговите потомци, трябва да следваме, за да бъдем достойни хора и днес, повече от всякога е необходимо да се вслушаме отново в неговите думи и да осмислим  посланията му!

Сто седемдесет и три години! Сега времето е друго. Ние, самите, сме други… Сякаш потънали в безвремие, мислим само за дребното си съществуване, живеем „ден за ден”, стремим се да имаме  колкото се може повече и забравяме, че по-важното е да бъдем!

Със специално подготвен поетически рецитал, възпитаниците от випуск 10 клас, представители на Ученическия съвет, гвардейци и учители участваха в церемония по поднасяне на венец пред паметника на великия българин. Във фоайето на Гимназията младите историци под ръководството на Диана Георгиева, учител по история, подредиха специален кът със снимков материал постер и документи, свързани с живота и делото на поета и революционер.

За днешния ден часовете по история и цивилизации също са  посветени на годишнината от рождението на Христо Ботев. С онлайн урок по родолюбие,  и авторски есета, презентации, реферати и стихотворения учениците  от 10 и 11.  клас с госпожа Ширин Хаджиева, учител по история,  почетоха живота и делото на великия българин. На онлайн уроците присъства и госпожа Даниела Павлова – директор на Езиковата гимназия „Христо Ботев“, която поздрави учениците за креативността и таланта и пожела нови творчески успехи на младите ботевци.

В сайта на Езиковата гимназия „Христо Ботев“десетокласницитеЕлица Караусева, Елина Младенова, Дилек Алиева, Ива Невелинова, Даная Римпопова, Емилиян Боев, Илияна Трингова, Теодора Янгьозова, Мустафа Идриз и Ивана Колева подготвиха онлайн рецитал в две части под ръководството на ръководителя на училищния радио клуб Христо Момчев иучителите по български език и литература Нели Яръмбойкова и Надежда Карагьозова, за да представят съвременния поглед на младежите към делото и подвига на поета и революционер.

Днешният празничен ден бе озарен от историческата виртуална разходка и поетическия талант на учениците, с което за пореден път доказват, че са достойни Ботеви потомци.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини