11 °C

Ботевци отбелязват рождението на своя патрон

На Богоявление ученици и учители от Езиковата гимназия отбелязват рождението на  великия поет и революционер

Спазвайки традицията учениците и учителите от Езиковата гимназия „Христо Ботев“отбелязват 173-годишнината от рождението на Христо Ботев, призван да бъде български учител, поет, публицист и революционер и с делото си да се превърне във въплъщение на българската съвест, учител по свобода и вместилище на непоколебимия български дух.

Независимо от дистанцията на времето Ботев и днес сочи посоката, която ние, неговите потомци, трябва да следваме, за да бъдем достойни хора и днес, повече от всякога е необходимо да се вслушаме отново в неговите думи и да осмислим  посланията му!

Сто седемдесет и три години! Сега времето е друго. Ние, самите, сме други… Сякаш потънали в безвремие, мислим само за дребното си съществуване, живеем „ден за ден”, стремим се да имаме  колкото се може повече и забравяме, че по-важното е да бъдем!

Със специално подготвен поетически рецитал, възпитаниците от випуск 10 клас, представители на Ученическия съвет, гвардейци и учители участваха в церемония по поднасяне на венец пред паметника на великия българин. Във фоайето на Гимназията младите историци под ръководството на Диана Георгиева, учител по история, подредиха специален кът със снимков материал постер и документи, свързани с живота и делото на поета и революционер.

За днешния ден часовете по история и цивилизации също са  посветени на годишнината от рождението на Христо Ботев. С онлайн урок по родолюбие,  и авторски есета, презентации, реферати и стихотворения учениците  от 10 и 11.  клас с госпожа Ширин Хаджиева, учител по история,  почетоха живота и делото на великия българин. На онлайн уроците присъства и госпожа Даниела Павлова – директор на Езиковата гимназия „Христо Ботев“, която поздрави учениците за креативността и таланта и пожела нови творчески успехи на младите ботевци.

В сайта на Езиковата гимназия „Христо Ботев“десетокласницитеЕлица Караусева, Елина Младенова, Дилек Алиева, Ива Невелинова, Даная Римпопова, Емилиян Боев, Илияна Трингова, Теодора Янгьозова, Мустафа Идриз и Ивана Колева подготвиха онлайн рецитал в две части под ръководството на ръководителя на училищния радио клуб Христо Момчев иучителите по български език и литература Нели Яръмбойкова и Надежда Карагьозова, за да представят съвременния поглед на младежите към делото и подвига на поета и революционер.

Днешният празничен ден бе озарен от историческата виртуална разходка и поетическия талант на учениците, с което за пореден път доказват, че са достойни Ботеви потомци.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини