80 медала за призьорите на Националния конкурс за детска рисунка

80 медали и грамоти  за І, ІІ, ІІІ място и специални награди, 21 грамоти за поощрение и  70 грамоти за учителите на наградените ученици тръгнаха към своите получатели.

За тринадесета поредна година ЦПЛР-Общински детски комплекс гр.Кърджали провежда  Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“ и национален конкурс за фотография „Фотоприказки“  – Кърджали 2020, като поради усложнената епидемична обстановка в условията на КОВИД-19, тази година се отмени тържествената церемония за връчване на наградите и откриване на изложбите.

Организатори  на проявата са МОН, НДД, РУО – Кърджали, Община Кърджали и ЦПЛР – ОДК гр.Кърджали.

1180 рисунки и 647 фотографии от цялата страна участваха в двата конкурса, което е своеобразен рекорд за изминалите 13 години.

Наградите за победителите в двата национални конкурса са осигурени от община Кърджали и от предоставилите специалните награди.

Благодарим на стотиците малки художници и фотографи, на техните учители и семейства за тяхното активно участие и за прекрасните детски творби. В сложната обстановка, в която живеем те доказаха, че за детското творчество няма граници.

На сайта на ОДК гр.Кърджали е качена виртуална изложба с клипове на наградените рисунки и фотографии.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини