Споделят добри педагогически практики в СУ"Йордан Йовков"

На 11.11.2020 година в СУ „Йордан Йовков“ се проведе работна среща за споделяне на добри педагогически практики.  На работната среща бе представен проектът „Зрънце надежда за птиците“, с който йовковци ще се явят на XIX Национално състезание по природни науки и екология в град Копривщица от 20 до 22 ноември 2020 година. На представянето присъстваха господин Али Хасан – старши експерт по природни науки в РУО – Кърджали, ръководството на училището, в лицето на директора – госпожа Кюпрюджиева и заместник-директора – Стоян Георгиев и представители на всички методически обединения от училището, като бе спазено изискването за разстояние между присъстващите.
В реализацията на проекта участват всички ученици от 7а клас, но негови автори са Жанет Митева и Станислава Манолова с ръководител Ваня Енчева – старши преподавател по биология и здравно образование в СУ „Йордан Йовков“.  Двете момичета представиха проекта си пред присъстващите, показвайки изключително добра подготовка. Те спазиха изискванията за време, което присъства в регламента на предстоящото състезание. Срещата бе предшествана от доста дейности, между които изготвяне и закачване на хранилки за птиците в парк „Горубсо“. Учениците и тяхната учителка се допитаха до специалиста по околната среда в община Кърджали – инж.Анжела Василева,главен експерт в отдел”Опазване на околната среда”, която им даде указания къде е най-подходящо да поставят хранилките за птици. Родителите също се включиха в инициативата на децата си, подпомагайки ги в събирането на храната за пернатите.
Наблюдавайки дистанционно представянето на проекта, господин Али Хасан похвали учениците за представянето и им даде насоки за бъдещото им участие. Той бе изпратил цветя за директора на училището и за ръководителя на проекта, които подари чрез госпожа Местан, учител по информатика в училището.  След официалната част последва дискусия за представянето и за ползите от проекта.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Споделяне

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини