7 °C

Споделят добри педагогически практики в СУ"Йордан Йовков"

На 11.11.2020 година в СУ „Йордан Йовков“ се проведе работна среща за споделяне на добри педагогически практики.  На работната среща бе представен проектът „Зрънце надежда за птиците“, с който йовковци ще се явят на XIX Национално състезание по природни науки и екология в град Копривщица от 20 до 22 ноември 2020 година. На представянето присъстваха господин Али Хасан – старши експерт по природни науки в РУО – Кърджали, ръководството на училището, в лицето на директора – госпожа Кюпрюджиева и заместник-директора – Стоян Георгиев и представители на всички методически обединения от училището, като бе спазено изискването за разстояние между присъстващите.
В реализацията на проекта участват всички ученици от 7а клас, но негови автори са Жанет Митева и Станислава Манолова с ръководител Ваня Енчева – старши преподавател по биология и здравно образование в СУ „Йордан Йовков“.  Двете момичета представиха проекта си пред присъстващите, показвайки изключително добра подготовка. Те спазиха изискванията за време, което присъства в регламента на предстоящото състезание. Срещата бе предшествана от доста дейности, между които изготвяне и закачване на хранилки за птиците в парк „Горубсо“. Учениците и тяхната учителка се допитаха до специалиста по околната среда в община Кърджали – инж.Анжела Василева,главен експерт в отдел”Опазване на околната среда”, която им даде указания къде е най-подходящо да поставят хранилките за птици. Родителите също се включиха в инициативата на децата си, подпомагайки ги в събирането на храната за пернатите.
Наблюдавайки дистанционно представянето на проекта, господин Али Хасан похвали учениците за представянето и им даде насоки за бъдещото им участие. Той бе изпратил цветя за директора на училището и за ръководителя на проекта, които подари чрез госпожа Местан, учител по информатика в училището.  След официалната част последва дискусия за представянето и за ползите от проекта.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Споделяне

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021

Случаен виц

Последни новини