Eвропейските сценични изкуства във фокуса на творци и политици

За първи път в рамките на германското председателство на Съвета на ЕС се организира среща на представители на театралното и сценично изкуство и политици. Форумът в този формат е подготвен и ще се проведе в сътрудничество с германския държавен министър на културата и Европейската комисия. Инициативата е на Европейска театрална конвенция ЕТС, Bundesverband Freie Darstellende Künste и Международен театрален институт. Европейски театрален форум 2020 под надслов: „Европейските сценични изкуства на фокус“ ще срещне онлайн от 11 до 13 ноември 200 участници от различни държави в гр. Дрезден, Германия. Събитието ще бъде достъпно навсякъде по света чрез лайвстрийм.

Темите, които ще бъдат обсъдени на тридневната среща на високо равнище за секторен диалог с политиците, включват международно сътрудничество, условия на труд, устойчивост на околната среда в сектора, достъпност и многообразие и европейския театър като публично пространство. Това ще допринесе за дългосрочната цел на формулирането на стратегическа програма за културна политика за сектора. Програмата на първото издание на Европейския театрален форум ще има за цел: укрепване на европейския театрален сектор чрез международни мрежи и политически диалог, разглеждане на проблемите и последиците от пандемията Covid-19 за европейските сценични изкуства и връзката на европейските театрални сцени и германската национална театрална сцена.

Като пълноправен член на Европейската театрална конвенция, Театрално-музикален център – Кърджали участва във форума с работна група.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини