Пускат басейна в Езиковата гимназия

Изображение 1 от 3

    Принципна договореност за използването на басейна в ЕГ „Христо Ботев“ както за ученици, така и за водните клубове в Кърджали постигнаха след поредица от разговори кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и директорът на учебното заведение Даниела Павлова. В тази връзка днес д-р инж. Азис, треньорът на клуба по водна топка Иван Кръстев и представителят на родителите Милчо Милчев направиха оглед на съоръжението.

    Басейнът е изцяло ремонтиран, а отоплението на сградата е на газ, уточни зам.-директорът на гимназията Радка Попгеоргиева. Към басейна има и самостоятелен вход, което ще даде възможност спортистите от водните клубове да го използват , без да имат пряк досег с учениците в сградата, допълни още тя.

    Детайлите по пускането на съоръжението в експлоатация ще бъдат уточнени в понеделник, когато ще се проведе среща между директора на гимназията Даниела Павлова и кмета на общината д-р инж. Хасан Азис.

    През следващите седмици предстои почистването на басейна, санитарните помещения, напълването на съоръжението с вода и необходимите дейности по пускането в експлоатация. От страна на общината ще имате пълното съдействие както от организационна гледна точка, така и от финансова, заяви д-р инж. Хасан Азис, като припомни, че за ремонта на басейна общината е вложила близо 300 000 лева собствени средства.

    Това съобщиха от Преслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини