35 басейна работят в областта, Кърджали със затворени общински плувни бази

35 басейна работят в областта през този летен сезон. Кърджали остана със затворени общински плувни бази. Не работят нито открития нито закрития басейн в комплекс „Арпезос”, които Община Кърджали обяви, че предоставя на концесия.

  В областния град и около него работят басейните на комплекс „Перперикон”,   „Аква Фентъзи”, ”Главатарски хан”,”Рока”.

  Тази година плувния сезон започна по-късно заради валежите. Вместо на 1 юни,басейните отвориха врати на 15 юни. Всички имат спасители, които следят за безопасността на плажуващите. Това съобщи за Кърджали бг вести  Петя Ханджиева ,началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” на Районната здравна инспекция в Кърджали. Тя посочи,че се спазват и препоръките за социална дистанция. Чадърите са на разстояние от 4 метра, а шезлонгите и посетителите са на растояние от 1,5 м. Дезинфекциите са ежедневие. Не се допускат плажуващи с респираторни заболявания.

 Всеки месец се извършват контролни пробонабирания. Собствениците също предоставят проби. На повечето басейни те са вече по две за сезона.  За сега няма отклонения от нормите на водата в басейните,  подчерта Петя Ханджиева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини