Повишен интерес на инвеститори към концесията за басейните в Кърджали, през лятото ще се проведат състезания по плуване и водна топка

  Има повишен интерес на инвеститори към концесията за басейните в Кърджали. През последните дни има множество запитвания, след като стана ясно,че ръководството на общината преговаря с потенциален инвеститор. Това обяви от трибуната на местния парламент кметът на Община Кърджали Ерол Мюмюн. Той бе категоричен,че не е по силите на Община Кърджали да поддържа открития и покрития плувни басейни . Аналогичен проблем стои и пред останалите общини в страната, каза още градоначалника. Той посочи,че пред администрацията има две алтернативи: отдаване на концесия и публично-частно партньорство.

  Има законови срокове и процедури, които трябва да се следват.Отдаването на концесия не може да стане с магическа пръчка. Това отговори Ерол Мюмюн на запитване на общинския съветник от ПП-ДБ Радослав Милев.

  Градоначалникът каза,че през лятото откритият плувен басейн ще бъде отворен за състезания по водна топка и плуване.Общо три състезания на басейна бяха включени в Спортния календар на Общината.

Длъжни сме на децата и ще пуснем басейните,категоричен бе Ерол Мюмюн.

Той оповести,че през настоящата година за спорт в общинския бюджет ще бъдат заделени 1 млн.лева.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини