Общинският съветник Радослав Милев ще сизира правителството за състоянието на общинските басейни в Кърджали, кметът му пожела приятно писане на доноси

Общинският съветник от Демократична България Радослав ще сезира Министерски съвет за състоянието на закрития и открития плувни басейни в Кърджали и ще поиска финансова помощ. Той се ангажира след като кметът инж.д-р Хасан Азис , каза че държавата не прави нищо за да помогне. В правителството , коалиционен партньор е Демократична България и е добре, ако Милев се ангажира.Градоначалникът пожела съветника да съдейства,а не да пише доноси.

Сблъсъкът между кмет и съветник стана при обсъждането на Плана за общински концесии за периода 2021-2027 г. Милев пита защо цяла година не е задействана процедура по отдаването на концесия на двата басейна, за което градоначалникът лично се е ангажирал преди година.

Хасан Азис посочи, че не е оптимист за намирането на концесионер.Ще се даде възможност за допълнително строителство към сградата на закрития басейн, за да стане той по-атрактивен.Високите цени на ток,вода и консумативи правят намирането на концесионер трудно. Когато закритият басейн работеше приходите бяха по стотина лева на ден, което го прави нерентабилен, каза още кметът.

Хасан Азис каза също,че в момента се търси алтернатива с басейна в Езиковата гимназия.Общината е отпуснала 150 000 лева за това децата от спортните клубаве и другите училища да могат да го ползват. Има договорка с ръководството на училището.

Радослав Милев бе категоричен, че кметът умишлено отлага отдаването на концесия. И това лято Кърджали ще бъде без басейни,заключи съветникът.

Планът за общински концесии бе гласуван с 31 гласа „за“ и 10 въздържали се.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини