Водноспасителен„десант“на басейните в с. Стремци - „Ъшък“ и ХК „Резиденция“-Кърджали

По повод обявения от ООН Световен ден за превенция на удавяниятаспециалистът по водно спасяване към Областния съвет на БЧК- Ламбрета Анастасова, подпомагана в демонстрациите  от доброволки от „Екип 254“, проведе обучения  по водноспасителен минимум на деца на възраст от 7-11 години на  плувен басейн  „Ъшък“ в с. Стремци. Децата получиха и помагала за оцветяване, свързани с темата за безопасност около водата.

Общо за дните на водноспасителния „десант“ от 23 до 25 юли в с.Стремци обучение преминаха над 30 деца и техните придружители. За малчуганите, непознаващи буквите се използваха картинки и илюстрации, за невладеещите езика  при обучението се включиха с превод собствениците на басейна. И през следващите летни дни вплувния обект ще продължи работата по превенция  на водни инциденти.

По  същото време на басейна в хотелски комплекс „Резиденция“  Величко Карабоюков – член на на дружеството на водните спасителии на ДЕРБАК проведе  „изпит“ по  водноспасителен минимумс първата група от  20 деца, обучаващи се да плуват, които показаха отлични познания за правилата по водна безопасност. 

 За  осигуряване на безопасността на най-малките посетители работят активно и  спасителите на хотелските комплекси „Главатарски хан“ и „RОССА“ и на воден парк „АКВАФАНТАЗИ“ в с.Петлино.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини