Кърджали посреща новата вълна от коронавирус с изцяло обновено инфекциозно отделение

Кърджали посреща новата вълна от коронавирус с изцяло обновено инфекциозно отделение. Ремонтирани са стаите, сервизните помещения,  санитарните възли, лекарските и сестринските кабинети. Условията са като в хотел.Отделението разполага с 20 легла. То ще бъде тържествено открито на 5 август. Това съобщи за Кърджали бг вести завеждащ отделението д-р Магдалена Маринова. Д-р Маринова посочи, че ремонтните работи са извършени с дарения „за хаир”. Тя благодари на дарителите. Сред тях са индустриалците Осман Осман и Кяшиф Кяшиф. Обзавеждането е от Община Крумовград.

Буквално сме в нов дом. Това ни дава увереност , че ще се справим с новата вълна,подчерта д-р Маринова.  Тя посочи,че екипът на отделението вече има натрупан опит: организационен; в противоепидемичните мерки; в лечението. Освен това много жители на областта са преболедували или са ваксинирани.

Анкета на сайта Кърджали сочи,че 70,6% от респондентите смятат ,че сме готови отчасти да посрещнем  новата вълна. Категорични оптимисти са 5,9 на сто. Едва 23,5 процента са на мнение,че нямаме готовност да се справим.

Аз съм сред оптимистите,подчерта д-р Магдалина Маринова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван
    0 0
    18:17, 28 юли 2021
    Има ли тоалетна хартия и вода за пиене за болните в този "лукс"?
Последни новини