4 °C

ФИ.КОМ 6

192 са пожарите в областта през полугодието, няма загинали и пострадали

Доброволци от формированията в областта са участвали в 47 акции по дезинфекция на обществени места във връзка с епидемията

Пожарогасителна и спасителна дейност.

За първото шестмесечие на 2020 г. в РДПБЗН-Кърджали са регистрирани 358 произшествия срещу 336 произшествия през 2019 г. От тях пожарите са 192, а спасителните дейности – 166.

По отрасли - водещ е делът на произшествията в „жилищно стопанство, дейности на домакинства” – 39,6 % от общия брой, следвани от “транспорт, складиране и пощи” – 18 %.

Водеща причина при пожарите е „небрежност при боравене с открит огън“ с 48, 9 % , следвана от „неправилно ползване на отоплителни уреди”- с 27, 9 % от общия брой пожари.

По отношение на лъжливите повиквания се наблюдава трайна тенденция за намаляване броя им през последните пет години, като за 2020 г. те са 25.

През шестмесечието на тази година при пожари няма пострадали и загинали граждани. За сравнение през същия период на 2019 г. няма загинали граждани, пострадали са пет граждани и двама служители.

На територията на област Кърджали има регистрирани шест доброволни формирования с общо 56 доброволци в шест от седемте общини. През първото шестмесечие на 2020 г. има регистрирани 47 участия на доброволци в произшествия, като всичките са за извършване на дейности по дезинфекция на обществени места във връзка с предприети мерки за ограничаване разпространението на пандемията от COVID-19.

Държавен противопожарен контрол (ДПК).

По линия на ДПК през първото шестмесечие на 2020 г. са извършени 27 комплексни проверки на обекти, контролни проверки в 373 обекта, тематични в 329 обекта и по изпълнение на предписани мероприятия в 385 обекта.

Съвместно с други служби на МВР и ведомства са извършени 3 проверки, по искане на заинтересовани физически и юридически лица 8 проверки.

За периода са връчени 374 противопожарни разпореждания, 24 протокола от комплексни проверки. От проверките са констатирани 717 нарушения. Предписани са 717 мероприятия.

За нарушения на пожарните правила и норми са съставени 43 акта за административни нарушения,приложени са 5 принудителни административни мерки.

Контрол по спазване на Закона за защита при бедствия.

През първото полугодие на 2020 г. са извършени общо 153 проверки. Проверени са 14 аварийни планове и 73 планове за защита при бедствия. Осъществени са 3 проверки за контрол по изпълнението на дадени предписания. Извършена е съвместна проверка на обект с висок рисков потенциал за изпълнението на условията в разрешително от МОСВ. Служители на РДПБЗН - Кърджали участваха в 47 съвместни проверки от междуведомствени комисии на ПОВО, речни корита и обекти, засегнати от бедствия.


Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини