Почетоха паметта на огнеборците жертвали живота си, 275 пожара са гасени тази година в Кърджалийско

      На професионалния си празник огнеборците от Кърджали почетоха паметта на своите колеги жертвали живота си в служба на обществото. Ръководителят на Пожарната комисар Сергей Заимов положи венец пред паметника на служителите на МВР в Кърджали. Цветя положиха и партньорите на Пожарната от Централата на тел.112;  ЦСМП и БЧК.

     Пред журналисти комисар Сергей Заимов отбеляза, че от началото на годината огнеборците от областта са реагирали на 530 произшествия. Угасили са 275 пожара. Радостното е ,че има спад в техния брой в сравнение с миналата година. Доминират пожарите в жилища. 55 % от пожарите са поради небрежност, най-много са причинени от отоплителни уреди. Тази година в пожари има един загинал и 2 пострадали. Отново броят е по-малък от този през миналата година.

    Набляга се на превенцията. За 8 месеца са извършени 1154 комплексни и тематични проверки. Съставени са 69 акта. Акцентира се върху новото строителство в града.

     Работи се с децата по линия на състезанията „Млад огнеборец“ и конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, подчерта комисар Заимов.

     Бе демонстрирана нова техника на Пожарната. Впечатли машина за действия при снегонавяване и наводнения, която може да евакуира до 9 души.

     Показана ,бе и нова техника при разпъване и рязане на автомобили при катастрофи. Партнираха от ЦСМП.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини