18 °C

Учител от ЕГ „Христо Ботев“ автор на учебник по Гражданско образование

В разгара на дистанционното обучение учителите са ангажирани с още една отговорна задача- оценка на приложимостта на учебните комплекти за 11 клас.За първи път в българското образование влиза и нов задължителен предмет Гражданско образование.Приятната изненада е участието на Марина Димова,преподавател в ЕГ“Христо Ботев“  в екипа на учебника на издателство „Педагог 6“.Младата и амбициозна преподавателка  е разработила темите,които се отнасят за демокрацията, медийната грамотност,гражданското участие и обществото.В комплекта са включени и“Книга за учителя“ с нейни  методически разработки и „Работни листове“, които могат да бъдат използвани директно за допълнителна работа с учениците по предмета.

             Вече над 14 години Димова  възпитава младите ботевци да имат ясна изградена позиция и знания как да защитават и аргументират възгледите си.Нейните ученици са редовни участници на Националните олимпиади по философия и гражданско образование.Да припомним,че  Димова самостоятелно разработи   единствения  училищен   проект по Гражданско   образование в България  - „Ние, Републиката“ , финансиран по Програмата за НПО в България, по финансовия  механизъм за Европейско икономическо пространство. Проектът  развива основите на гражданското образование, демокрацията, правата на човека и доброто управление в училището.

              Благодарение на  активността й   ЕГ „Христо Ботев“   получи официална грамота   „Глобално училище”  за въвеждане на  добри практики   на глобално образование, както и  насърчаване  участието на учители и ученици в инициативи, подкрепящи изпълнението на Целите за устойчиво развитие.

            Димова споделя,че за съставянето на учебника много  е помогнала преподавателската й дейност на немски език, както и многобройните семинари и обучения,които е  преминала в България,Германия и Австрия.

            Тя е училищен координатор на ЮНЕСКО в училището, старши посланик  на Европейския  парламент по програмата за „Училище-посланик“ и е част от експертния екип на ЕГ „Христо Ботев“ за  „Иновативно училище“.Училищен ръководител на  международния проект „Jugend debattiert international” за дебати на немски език. Предмет на състезанието е дебатирането на немски език по теми от областта на училищното ежедневие, гражданските и човешки права, история и Европа

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини