Учител от ЕГ „Христо Ботев“ автор на учебник по Гражданско образование

В разгара на дистанционното обучение учителите са ангажирани с още една отговорна задача- оценка на приложимостта на учебните комплекти за 11 клас.За първи път в българското образование влиза и нов задължителен предмет Гражданско образование.Приятната изненада е участието на Марина Димова,преподавател в ЕГ“Христо Ботев“  в екипа на учебника на издателство „Педагог 6“.Младата и амбициозна преподавателка  е разработила темите,които се отнасят за демокрацията, медийната грамотност,гражданското участие и обществото.В комплекта са включени и“Книга за учителя“ с нейни  методически разработки и „Работни листове“, които могат да бъдат използвани директно за допълнителна работа с учениците по предмета.

             Вече над 14 години Димова  възпитава младите ботевци да имат ясна изградена позиция и знания как да защитават и аргументират възгледите си.Нейните ученици са редовни участници на Националните олимпиади по философия и гражданско образование.Да припомним,че  Димова самостоятелно разработи   единствения  училищен   проект по Гражданско   образование в България  - „Ние, Републиката“ , финансиран по Програмата за НПО в България, по финансовия  механизъм за Европейско икономическо пространство. Проектът  развива основите на гражданското образование, демокрацията, правата на човека и доброто управление в училището.

              Благодарение на  активността й   ЕГ „Христо Ботев“   получи официална грамота   „Глобално училище”  за въвеждане на  добри практики   на глобално образование, както и  насърчаване  участието на учители и ученици в инициативи, подкрепящи изпълнението на Целите за устойчиво развитие.

            Димова споделя,че за съставянето на учебника много  е помогнала преподавателската й дейност на немски език, както и многобройните семинари и обучения,които е  преминала в България,Германия и Австрия.

            Тя е училищен координатор на ЮНЕСКО в училището, старши посланик  на Европейския  парламент по програмата за „Училище-посланик“ и е част от експертния екип на ЕГ „Христо Ботев“ за  „Иновативно училище“.Училищен ръководител на  международния проект „Jugend debattiert international” за дебати на немски език. Предмет на състезанието е дебатирането на немски език по теми от областта на училищното ежедневие, гражданските и човешки права, история и Европа

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
25 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
25 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
25 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
25 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
25 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
25 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
25 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
25 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
25 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
25 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
25 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
25 май 2020
Последни новини