Тринадесет ботевски звезди на знамето на успешните европейци

Най-много възпитаници на ЕГ „Христо Ботев” са класирани за националните олимпиади по чужди езици, химия, астрономия и математическа лингвистика и история и цивилизация

За поредна година  ботевци доказват, че са най-добрите в различни области на науката. Пролетният ентусиазъм и добрата новина сапородени от публикуваните резултати на  сайта на МОН от протоколи на Националните комисии за проведените областни кръгове на олимпиадите по различни предмети.

Повод за гордост са 13 ученици от ЕГ „Христо Ботев” – град Кърджали, допуснати до участие в национален кръг.

          Франкофоните от ЕГ „Христо Ботев” ще защитят своите знания на Националната олимпиада по Френски език, представяни от Еда Емин Халибрям от  10 клас.

          За Национална олимпиада по Английски език се класират Селин Ахмед Мехмед 11 клас и Ердем Йълмаз Халил 12 клас.

          Сериозно е присъствието на цял олимпийски отбор по Немски език. Нурджан Иълмаз Ибрямова 9 клас, абитуриентите Кирил Иванов Бояджиев, Антоан Анков Русев, Фатме Иълмаз Ибрям, Емре Ергюн Емурла и Назире Назми Юзеир ще участват на Националната олимпиада по немски език.

          Зрелостникът Доан Ниязи Шакир от 12 клас ще демонстрира знания и самочувствие на Национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда.

          Тази година на присъствие на наш възпитаник ще се радват и домакините на  Националната олимпиада по Астрономия. Честта на Езиковата гимназия „Христо Ботев” ще бъде защитена от Ради Мирославов Митрев- 11 клас.

          Изключителен е и успехът на абитуриенткатаБерна Метин Ахад, която се класира на Националната олимпиада по Математическа лингвистика. 

Сред най-добрите на Национален кръг по История и цивилизация  се класира и Иван Иванов Савов от 12 клас.

Адмирации за талантливите момичета и момчета за постигнатите резултати. Похвала и за неуморния труд на техните учители. За пореден път те доказаха един общоизвестен факт – най-добрите и  мотивираните за успех учат на адрес: град Кърджали, Езикова гимназия  „Христо Ботев”. Ръководството на Гимназията желае здраве и бъдещи успехи на всички олимпийци  и възпитаници на училището.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини