17 °C

Тринадесет ботевски звезди на знамето на успешните европейци

Най-много възпитаници на ЕГ „Христо Ботев” са класирани за националните олимпиади по чужди езици, химия, астрономия и математическа лингвистика и история и цивилизация

За поредна година  ботевци доказват, че са най-добрите в различни области на науката. Пролетният ентусиазъм и добрата новина сапородени от публикуваните резултати на  сайта на МОН от протоколи на Националните комисии за проведените областни кръгове на олимпиадите по различни предмети.

Повод за гордост са 13 ученици от ЕГ „Христо Ботев” – град Кърджали, допуснати до участие в национален кръг.

          Франкофоните от ЕГ „Христо Ботев” ще защитят своите знания на Националната олимпиада по Френски език, представяни от Еда Емин Халибрям от  10 клас.

          За Национална олимпиада по Английски език се класират Селин Ахмед Мехмед 11 клас и Ердем Йълмаз Халил 12 клас.

          Сериозно е присъствието на цял олимпийски отбор по Немски език. Нурджан Иълмаз Ибрямова 9 клас, абитуриентите Кирил Иванов Бояджиев, Антоан Анков Русев, Фатме Иълмаз Ибрям, Емре Ергюн Емурла и Назире Назми Юзеир ще участват на Националната олимпиада по немски език.

          Зрелостникът Доан Ниязи Шакир от 12 клас ще демонстрира знания и самочувствие на Национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда.

          Тази година на присъствие на наш възпитаник ще се радват и домакините на  Националната олимпиада по Астрономия. Честта на Езиковата гимназия „Христо Ботев” ще бъде защитена от Ради Мирославов Митрев- 11 клас.

          Изключителен е и успехът на абитуриенткатаБерна Метин Ахад, която се класира на Националната олимпиада по Математическа лингвистика. 

Сред най-добрите на Национален кръг по История и цивилизация  се класира и Иван Иванов Савов от 12 клас.

Адмирации за талантливите момичета и момчета за постигнатите резултати. Похвала и за неуморния труд на техните учители. За пореден път те доказаха един общоизвестен факт – най-добрите и  мотивираните за успех учат на адрес: град Кърджали, Езикова гимназия  „Христо Ботев”. Ръководството на Гимназията желае здраве и бъдещи успехи на всички олимпийци  и възпитаници на училището.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини