Млад мъж къта боеприпаси, младежка компания се весели в парка

Незаконно притежавани боеприпаси и алкохол без акцизен бандерол са били открити от полицаи от РУ-Крумовград при специализирана операция за противодействие на престъпността и контрол за спазване на противоепидемичните мерки. Около 16,30 часа на 10 април на спортна площадка в града бил проверен 22-годишен за нарушаване на мерки в условия на епидемия. В автомобила му бил намерен боен патрон, а при претърсване в семейното жилище полицаи открили 26 патрона за пистолет и ловно оръжие и 50 литра алкохол без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство по чл.339, ал.1 за незаконно притежаване на боеприпаси във връзка с чл.234, ал.1 за държане на акцизни стоки без бандерол. Разследващ полицай и група „Криминална полиция“ продължават работата по случая.  

 За нарушаване на противоепидемични мерки по време на извънредно положение е започната проверка в РУ-Ардино по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. При обход в централната част на града на 10 април около 18 часа полицейски служители установили младежка компания от четирима в парка в нарушение на забраната, наложена със заповед на здравния министър. Група „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случая.

 За незаконно предоставяне на заеми срещу лихва 49-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали за срок до 24 часа. Проверката по случая е по чл.252, ал.1 от Наказателния кодекс. За повреда и унищожаване на чуждо имущество 21-годишен е задържан в РУ-Момчилград. След подаден сигнал за счупено панорамно стъкло на лек автомобил „Опел“ и организирани издирвателни действия  полицаи установили извършителя. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини