9580 граждани са проверени на контролно-пропускателните пунктове на Кърджали

7860 моторни превозни средства и 9580 лица са били проверени на четирите контролно-пропускателни пункта в Кърджали. 155 водачи не успели да докажат неотложност на пътуването и са били върнати. Незаконен превоз на животни е бил установен в хода на специализирана операция на територията на община Кърджали. На 11 април около 14 часа на разклона за село Глухар бил спрян товарен „Мерцедес“ с 48-годишен водач. При проверката полицейски служители констатирали, че без необходимите документи  и разрешителни били превозвани 9 агнета и 2 телета. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 70-годишен водач на „Фолксваген“ при движение на заден ход блъснал паркиран „Шевролет“, а след това и паркиран автомобил „Рено“. Произшествието станало вчера около 16,30 часа във вилна зона в областния град. Шофьорът отказал тест за алкохол с техническо средство и кръвна проба за анализ. Съставен е акт по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Кирково за управление на автомобили след употреба на алкохол. 22-годишен се движил с „Фолксваген“ и бил проверен на 11 април около 11 часа. Тестът за алкохол отчел 1,41 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. В района на село Върбен около 10 часа на 12 април бил спрян лек автомобил „Рено“, управляван от 46-годишен. Тестът за алкохол на водача с техническо средство отчел 1,29 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна роба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини