Трети лихвар е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура-Кърджали

Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем Г.Д., на 47 г., за това, че  от месец януари 2016 г. до месец март 2020 г.,  в гр. Кърджали, като физическо лице, без съответно разрешение от Закона за кредитните институции, извършил по занятие банкови сделки, за които се изисква такова разрешение, като е предоставил на различни лица парични средства под формата на кредити срещу задължение на същите да му върнат получените в заем суми, ведно с лихва върху тях, като с дейността си е причинил другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи – престъпление по чл. 252 ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че на неустановена дата от месец януари 2018 г. до  месец декември 2019 г., в гр. Кърджали, с цел да принуди жена от гр. Кърджали, да поеме имуществено задължение в размер на 15 000 лева, като я заплашил с насилие и други противозаконни действия - нанасяне на побой и заплаха към нейни близки – престъпление по чл. 213а ал. 1 от Наказателния кодекс.

47-годишният Г.Д. е третия привлечен като обвиняем по досъдебното производство на Окръжна прокуратура – Кърджали за лихварство, което започна след проведена Специализирана полицейска операция на територията на гр. Кърджали на 10 март 2020 г. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Окръжна прокуратура-Кърджали да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини