17 °C

Закопчаха по долни гащи група лихвари в Махалата на Кърджали, щурмуваха ги в 6,30 сутринта

Изображение 1 от 5

  При полицейска операция рано тази сутрин в Махалата на Кърджали закопчаха група лихвари по долни гащи. Спецполицаи щурмуваха домовете им в 6,30 сутринта. Повечето от задържаните са били в леглата. Единият със законен газов пистолет до възглавницата. Общо задържаните са трима. Атакувани са три жилища.Допълнително е направен обиск на четвърто. Задържаните не са оказали съпротива. При обиска е намерена сума от 30 000 лв, две фалшиви стодоларови банкноти, златни накити,  ключове на автомобили,  списъци на длъжници. Лихварите са задържани за 24 часа. Прокуратурата ще установява доказателства за да поиска мярка за задържане под стража за 72 часа, тъй като арестуваните може да се опитат да окажат натиск на свидетели.
  Това съобщиха на брифинг в ОД на МВР и.ф.окръжен прокурор Желязко Стефанов, директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков и наблюдаващия прокурор и зам.-окръжен прокурор Дафин Каменов.
    В момента досъдебно производство уточнява връзките между задържаните и дали те са действали в синхрон в организирана група. Първоначално в ОД на МВР са постъпили сигнали за дейността на двама лихвари. Полицаите установили и трети. Органите на реда са били информирани в началото на годината. До задържането на лихварите обаче официални жалби и сигнали не е имало. Над 50 души са били уплетени в мрежите им. Хора са били заплашвани с физическа саморазправа, някои са били и обект на побои.
    Разследващите органи са установили, че срещу заеми са налагани непосилни лихви . За месец лихвата е сто процента. Ако плащането се просрочи, тя скача тройно.Лихварите са отнели срещу неиздължени заеми коли на потърпевшите. За това свидетелстват запазени документи за прехвърляне на собствеността върху тях.
   От ОД на МВР призоваха граждани попаднали в мрежата на лихварите да се обърнат към разследващите органи и да им съдействат. Целта е цялата мрежа и нейната дейност да бъде разплетена.
  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Дг
   Дгд
   4 -2
   09:31, 11 мар 2020
   Браво! Да натискат и димитровградските! Работят официално пред Бевърлито в центъра!

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
  30 окт 2020
  Последни новини