Закопчаха по долни гащи група лихвари в Махалата на Кърджали, щурмуваха ги в 6,30 сутринта

Изображение 1 от 5

    При полицейска операция рано тази сутрин в Махалата на Кърджали закопчаха група лихвари по долни гащи. Спецполицаи щурмуваха домовете им в 6,30 сутринта. Повечето от задържаните са били в леглата. Единият със законен газов пистолет до възглавницата. Общо задържаните са трима. Атакувани са три жилища.Допълнително е направен обиск на четвърто. Задържаните не са оказали съпротива. При обиска е намерена сума от 30 000 лв, две фалшиви стодоларови банкноти, златни накити,  ключове на автомобили,  списъци на длъжници. Лихварите са задържани за 24 часа. Прокуратурата ще установява доказателства за да поиска мярка за задържане под стража за 72 часа, тъй като арестуваните може да се опитат да окажат натиск на свидетели.
    Това съобщиха на брифинг в ОД на МВР и.ф.окръжен прокурор Желязко Стефанов, директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков и наблюдаващия прокурор и зам.-окръжен прокурор Дафин Каменов.
      В момента досъдебно производство уточнява връзките между задържаните и дали те са действали в синхрон в организирана група. Първоначално в ОД на МВР са постъпили сигнали за дейността на двама лихвари. Полицаите установили и трети. Органите на реда са били информирани в началото на годината. До задържането на лихварите обаче официални жалби и сигнали не е имало. Над 50 души са били уплетени в мрежите им. Хора са били заплашвани с физическа саморазправа, някои са били и обект на побои.
      Разследващите органи са установили, че срещу заеми са налагани непосилни лихви . За месец лихвата е сто процента. Ако плащането се просрочи, тя скача тройно.Лихварите са отнели срещу неиздължени заеми коли на потърпевшите. За това свидетелстват запазени документи за прехвърляне на собствеността върху тях.
     От ОД на МВР призоваха граждани попаднали в мрежата на лихварите да се обърнат към разследващите органи и да им съдействат. Целта е цялата мрежа и нейната дейност да бъде разплетена.
    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Дг
      Дгд
      4 -2
      09:31, 11 мар 2020
      Браво! Да натискат и димитровградските! Работят официално пред Бевърлито в центъра!
    Последни новини