Златко Атанасов: Училището губи пари заради отлагането на ремонта по стълбището

Как ще преструктурират учебния материал, в едно от най-големите училища в Кърджали, в Средно училище "Отец Паисий", след като вече две седмици, децата са във ваканция. По какъв начин ще се отрази прекъсването, на фона на това, че работата по временното стълбище  на школото все още не е започнала? През миналата година, когато училището все още беше строителна площадка, загубите за бюджета са били в рамките на десетки хиляди.

Директорът на училището Златко Атанасов сподели: "По заповед на РЗИ сме във ваканция. Като изтече периодът, ние ще си преструктурираме учебното съдържание, и ще наваксаме. На мен проблемът ми не е това, а стълбището. Факт е, че още не е започнал ремонтът.  Това ме притеснява. Трябваше да започне досега. Всеки учител, ще се съобрази с годишното разпределение и това може да бъде за сметка на практически уроци, за сметка на обобщение, за сметка на уроци по упражнение. Но няма да е за сметка на уроци за ново знание. Тоест те ще си вземат материала, така както е заложен".

Днес училището има педагогически съвет, на който ще стане ясно колко са боледуващите от грип деца и учители.

Преди ваканцията, е имало проблем с поддържане на оптималната температура в класни стаи в Строителния техникум на третия етаж. Увеличен е броят на отоплителните тела, направен е ремонт на електрическата система, за да издържа по-голямо натоварване и в момента няма проблем. "Два пъти на ден се проверяваха температурите от РЗИ, и от всички пет сгради, нямахме такава с температури под 18 градуса", казва директорът Златко Атанасов. Средствата за ремонта в строителния техникум са от бюджета на СУ "Отец Паисий". "Миналата година, така да се каже, едногодишното ни отсъствие от сградата във връзка с проекта, ни костваше десетки хиляди левове. Повече от 35 хиляди. Нашето желание е, и желанието на родителите, е да започнем веднага строителните действия по стълбището".

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини