25 °C

Златко Атанасов: Училището губи пари заради отлагането на ремонта по стълбището

Как ще преструктурират учебния материал, в едно от най-големите училища в Кърджали, в Средно училище "Отец Паисий", след като вече две седмици, децата са във ваканция. По какъв начин ще се отрази прекъсването, на фона на това, че работата по временното стълбище  на школото все още не е започнала? През миналата година, когато училището все още беше строителна площадка, загубите за бюджета са били в рамките на десетки хиляди.

Директорът на училището Златко Атанасов сподели: "По заповед на РЗИ сме във ваканция. Като изтече периодът, ние ще си преструктурираме учебното съдържание, и ще наваксаме. На мен проблемът ми не е това, а стълбището. Факт е, че още не е започнал ремонтът.  Това ме притеснява. Трябваше да започне досега. Всеки учител, ще се съобрази с годишното разпределение и това може да бъде за сметка на практически уроци, за сметка на обобщение, за сметка на уроци по упражнение. Но няма да е за сметка на уроци за ново знание. Тоест те ще си вземат материала, така както е заложен".

Днес училището има педагогически съвет, на който ще стане ясно колко са боледуващите от грип деца и учители.

Преди ваканцията, е имало проблем с поддържане на оптималната температура в класни стаи в Строителния техникум на третия етаж. Увеличен е броят на отоплителните тела, направен е ремонт на електрическата система, за да издържа по-голямо натоварване и в момента няма проблем. "Два пъти на ден се проверяваха температурите от РЗИ, и от всички пет сгради, нямахме такава с температури под 18 градуса", казва директорът Златко Атанасов. Средствата за ремонта в строителния техникум са от бюджета на СУ "Отец Паисий". "Миналата година, така да се каже, едногодишното ни отсъствие от сградата във връзка с проекта, ни костваше десетки хиляди левове. Повече от 35 хиляди. Нашето желание е, и желанието на родителите, е да започнем веднага строителните действия по стълбището".

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
07 юни 2020
Последни новини