Свикват заседание във връзка с възстановяване на пропадналото стълбище в СУ „ Отец Паисий“

На 7 февруари/петък/  ще заседава  постоянната комисия по образование и култура към общински съвет Кърджали. По инициатива на Георги Кючуков, който е председател на комисията  ще бъдат обсъдени проблемите около предстоящия ремонт на вътрешно стълбище в сградата на СУ“Отец Паисий“. На заседанието  ще присъстват  кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис и зам.-кметове   Веселина Тихомирова и инж. Катя Митовска,  Златко Атанасов – директор на СУ“Отец Паисий“, както и представители на ръководството на училището.

Основна причина за предстоящата среща е набелязване на спешни и адекватни мерки, касаещи поставяне на външно стълбище и ремонт на вътрешно стълбище на СУ „Отец Паисий“, както и конкретни срокове за тяхното изпълнение.  На този етап ситуацията в СУ „Отец Паисий“ е следната: приключи първият учебен срок на 2019-2020 учебна година; учители и ученици са разпределени в сградите на други учебни заведения и част от учителите са принудени да обикалят в различните сгради, за да преподават в различните класове – ежедневно неудобство, което влияе на нормалното протичане на учебния процес. Трябва да се има в предвид и фактът, че в края на втори срок предстоят изпити за 7-ми, 10-ти и 12-ти клас. Недоволство има и сред родителите, които са силно обезпокоени поради същите причини.

Според Георги Кючуков проблемите са изключително сериозни, необходими са своевременни и резултатни действия.

„Считам, че диалогът между Община Кърджали, ръководството на училището и родителите е единственият начин да се намери решение на проблема. Убеден съм, че резултатът от тази среща ще помогне за нормализиране на учебния процес в СУ“Отец Паисий“ , заяви Георги Кючуков.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини