Готов е техническият проект за укрепване на авариралото стълбище в СУ „Отец Паисий”, до дни избират строителя

Към днешна дата вече е готов техническия проект за укрепването на авариралото стълбище в СУ „Отец Паисий”, а това означава, че до края на тази седмица трябва да бъде подписан договор със строителя за самото укрепване. Това заяви днес пред журналисти кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

„Изпратили сме три писма до фирми, които да дадат своите оферти за цена и време за изпълнение на металното стълбище, което трябва да се изгради и до края на деня очакваме три оферти. Имаме готовност още утре да се сформира комисия към общината, която да ги оцени и да избере една от фирмите подали оферти. Така ще се даде старт за изграждането на самото стълбище”, обясни кметът инж. Хасан Азис. Той се надявал този въпрос да приключи по-рано, но самият процес на проектиране на външното стълбище е продължил повече отколкото той очаквал.

За укрепване на вътрешното стълбище също е трябвало да се избере между няколко варианта – или да бъдат премахнати всички рамена или да се доизгради и укрепи авариралото стълбище. „В крайна сметка на базата на оценката, която получихме от Камарата на проектантите, стигнахме до извода, че трябва да се направи само укрепване на авариралото стълбище”, коментира градоначалникът.

На въпрос кога учениците на СУ „Отец Паисий”, които сега са разпръснати по други учебни заведения, ще се завърнат по родните класни стаи, кметът инж. Хасан Азис заяви, че всички зависи от графика на фирмите, които трябва да кажат за колко време могат да се справят с изграждането на стълбището. „Ние зависим от строителите, които трябва да подадат своите оферти и да изградят самото стълбище. На мен ми се искаше това да стане до 10 януари, но самият процес, за съжаление, се оказа малко по-дълъг”, каза инж. Азис.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини