1273 рисунки и фотографии от цялата страна пристигнаха за участие в националния конкурс на ОДК

На 1 ноември 2019 г. в Кърджали ще се проведе дванадесетото поредно издание на  Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”. В него са включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс  гр.Кърджали.

     За участие в двата конкурса в ОДК пристигнаха общо 1273 рисунки и фотографии от 95 населени места от всички  области на страната.

     Официалната церемония за откриване на  изложбите и връчване на наградите ще се състои на 1.11.2019 г. /петък/ в ОДК от 17.30 ч. Ще бъдат връчени над 70 награди,  осигурени от Община Кърджали и по 8 специални награди за двата конкурса.

     За церемонията се очаква в Кърджали да пристигнат над 60 деца и ръководители от страната за да участват в откриването на изложбите и да получат своите награди. На 2 ноември гостите на града ще посетят археологическия комплекс Перперикон.

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини