Непълнолетен ученик от възпитателно училище се оказа майсторът-разбивач на кафеавтоматите в Кърджали

Непълнолетен ученик от възпитателно училище се оказа майсторът разбивач на кафеавтоматите в Кърджали. Той бе заловен от полицията и предаден на Темида. Районният съд в Кърджали призна подсъдимия А.А.И.,  български гражданин, с начално образование, ученик във Възпитателно училище- интернат , неженен, неосъждан,  за ВИНОВЕН в това, че в периода от 27.07.2018г. до 07.09.2018г. в гр.Кърджали при условията на продължавано престъпление като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот отнел чужди движими вещи на обща стойност 1950лв. от владението на различни лица без съгласието та владелците и с намерение противозаконно да ги присвои, както следва: сумата от 150лв. от кафе- автомат във владение на Р.Ш.Р. ; сумата от 80лв. от кафе- автомат във владение на Ю.О.И. ; сумата от 100лв. от кафе- автомат във владение на Р.А.О.; сумата от 120лв. от кафе- автомат във владение на С.А.М. ; сумата от 1500лв. от кутия за дарения във владение на Ф.И. ; и направил опит да отнеме пари от кафе- автомат във владение на П.Д.К.  като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини, поради което му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца като на основание чл.69 ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 1 година като  намалява така определеното наказание с 1/3, а именно „лишаване от свобода” за срок от 2 месеца с изпитателен срок от 1 година.

  На 02/ 03.08.2018г. в гр.Кърджали като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си А.А.И., противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство- лек автомобил марка „Мерцедес А 140“ с рег.№ СМ0844АР от владението на К.С.К., без негово съгласие и с намерение да го ползва, като автомобилът не е бил под постоянен надзор,поради което му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца като на основание чл.69 ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 1 година, като намалява така определеното наказание с 1/3, а именно „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца с изпитателен срок от 1 година.

  Районният съд в Кърджали определи за  подсъдимия А.А.И. със снета по делото самоличност ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ по двете престъпления, а именно най- тежкото от тях- „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца с изпитателен срок от 1 година. ОСЪЖДА подсъдимия А.А.И. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на Районен съд гр.Кърджали направените по делото разноски в размер на 217,22лв. Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд гр.Кърджали в 15-дневен срок от днес.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини