Серия от проверки:от краден двигател до закана за убийство

Обявен за общодържавно издирване двигател на автомобил е установен вчера в Кърджали. 36-годишен жител на областта представил за регистрация „БМВ“ в сектор „Пътна полиция“. При извършена проверка станало ясно, че двигателят на колата е обявен за издирване от ГДНП с инициатор СДВР във връзка със заявителски материал по чл.346,ал.1 от Наказателния кодекс. Автомобилът е иззет и е на съхранение в ОДМВР-Кърджали. Заведена е преписка и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ работи по случая.

39-годишен е задържан в РУ-Ардино вчера, който в условия на домашно насилие отправил закани за убийство към 36-годишната си приятелка. Проверката по случая е по чл.144, ал.3 от Наказателния кодекс и се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

 Проверка за съжителство с непълнолетна, ненавършила 16 години без сключен граждански брак, е започната в РУ-Крумовград с постановление на Районната прокуратура. Престъплението било извършено от 19-годишен жител на крумовградско село. Група „Охранителна полиция“ в управлението изяснява случая.

Това съобщиха за Кърджали бг вести от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини