Момиченце пострада при катастрофа между два автомобила в центъра на Кърджали

Двама са пострадали при пътни произшествия вчера в областта. 8-годишно момиче било настанено с натъртвания в здравно заведение, след като „Фолксваген“, управляван от 20-годишна, бил блъснат от „Фиат“ с водач на 74 години, който отнел предимство на кръстовището между бул.“България“ и ул.“Металург“ в Кърджали малко след 13 часа. В 12,40 часа в Джебел 55-годишен водач на таксиметров автомобил „Дачия“ предприел завиване на ляво на забранено място и в него се блъснал движещ се отзад мотоциклетист. 46-годишният водач на мотора бил откаран от екип на Центъра за спешна помощ за преглед и след това настанен в болницата в Кърджали с контузни рани по тялото. Около 21,30 часа снощи в района на село Върбен 29-годишен водач на „Мерцедес“ се блъснал в еластична ограда. Тестовете за алкохол на шофьорите от трите катастрофи са с отрицателен резултат. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Нерегистриран мотопед е бил установен от кирковски полицаи при извършена проверка в землището на село Бенковски в хода на специализирана операция. Моторното превозно средство било управлявано от 32-годишен и било без поставени регистрационни табели на определеното място. Мотопедът е иззет и е на съхранение в РУ-Кирково. Заведен е заявителски материал, по който работи група „Охранителна полиция“.

 Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс за управление на автомобил след употреба на алкохол. Тази нощ около 3 часа на бул.“Сан Стефано“ в областния град бил спрян за проверка лек автомобил „Ланд Роувър“, управляван от 42-годишна. Тестът на водачката за алкохол отчел 1,82 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Жената е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление.

269 автомобила са били проверени вчера в областта в хода на операция „Европейския ден без загинали на пътя – EDWARD“. Констатираните нарушения са 75 и за тях са съставени 19 акта и 54 фиша по ЗДвП и 2 акта по Кодекса за застраховането. От служители на сектор „Пътна полиция“ са били заснети 74 клипа с нарушения на ЗДВП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини