Ботевци отбелязаха 26 септември - Европейски ден без загинали на пътя

Безопасността на движението по пътищата и опазването на здравето и живота на децата и учениците е споделена отговорности грижа на цялото общество.

По случай 26.септември - Европейски ден без загинали на пътя на учениците от XI и XIIклас в Езикова гимназия „Христо Ботев“, град Кърджали бе изнесена беседа от Училищната комисия по БДП с председател господин Иван Димов – заместник-директор по АД. Настоящи и бъдещи шофьори бяха запознати с Т-образната зебра, както и с републиканската пътна мрежа в близост до училище. На младите водачи бе разяснено,че републиканската организация е по-различно устроена, т.е. не дава възможност да се поставят изкуствено повдигнати зебри.Особено внимание беше обърнато на това, че е необходимо учениците да се съобразяват  как преминават  с кола през участъци, пресичащи пътеки тип зебра.

        Класните ръководители на съответните класове като водачи на МПС обясниха важността от спазването на правилата за движение по пътищата. Идеята бе възпитаване на уважение към  правилата да движение по пътищата, търсене и предлагане на  решения за намаляване на броя на жертвите и пострадалите при пътни инциденти.

Европейския ден без загинали на пътя по наименованието EDWARDсе отбелязва по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция  ТИСПОЛ. Проектът е подкрепен от Европейската комисия  и активностите в Дните на EDWARD за безопасност на движението по пътищата се комбинират с Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември). Тази година EDWARD отбелязва 26.септември под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини