18 °C

Конференция "Вдъхновени-заедно за детство без насилие" ще се проведе в Кърджали

Конференция “Вдъхновени - заедно за детство без насилие”ще се проведе на 25 юни 2019 г. (вторник) от10:30 до 13.30 часа в Кърджали

Насилието над деца е сериозен проблем, които изисква спешни действия. Не са ни известни всички добре работещи механизми за предотвратяване и реагиране при насилие. Въпреки това акцентът върху основани на доказателства политики, практики и програми може да допринесе за установяването на баланс между необходимостта от действие и нуждата от прилагане на обмислени и икономически ефективни интервенции. През юли 2016 г. благодарение на партньорството на международни агенции бе даден ход на INSPIRE — набор от основани на доказателства практики за превенция и реагиране на насилието над деца, наред със стартирането на Глобалното партньорство за прекратяване на насилието срещу деца. Пакетът на INSPIRE бе отговор на нарастващото признаване сред международната общност, че насилието над деца е световен проблем, засягащ общественото здраве и правата на човека, на който правителствата, дарителите, международните организации, неправителствените организации и местните общности спешно трябва да обърнат внимание.

В основата на INSPIRE: Насоки относно индикаторите и рамка за резултатите е заложен принципът от Конвенцията на ООН за правата на детето (КПД), че всички деца имат правото на свобода от всички форми на насилие, като документът има за цел да помогне на правителствата и неправителствените организации да следят напредъка и промените в хода на прилагането на стратегиите на INSPIRE за превенция и реагиране на насилието над деца и юноши.

В тази връзка Фондация “П.У.Л.С.“ като част от  Обединение “Детство без  насилие”, работещо за изграждане на нулева толерантност към насилието над деца в нашето общество, планува провеждането на местни и регионални срещи, под надслов “Вдъхновени - заедно за детство без насилие” в градовете Перник, Благоевград, Кърджали и Хасково.  С оглед на спецификата, която предлага INSPIRE в събитието участие ще вземат представители на местни/регионални институции, като РДСП, ДСП, ОЗД, ОДнаМВР, РУО, МБАЛ, училища, граждански организации, родители и други структури, ангажирани със закрилата на деца.

Основна цел на срещата е да се поставят на дневен ред нуждите в региона и възможностите, които могат да ползват от създадените инструменти в INSPIRE.

Кърджали бг вести

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Со
  Соня
  1 0
  12:44, 28 юни 2019
  Каква ти "свобода от насилие"?! Ето какво правят тези така наречени "освободители", от които бедното, горкото дете ужасено вика: "Помоощ!", когато го вземат от родителите му и го натикват в чуждата кола! https://www.vbox7.com/play:dab7d60b
  • Со
   Соня
   0 0
   13:01, 28 юни 2019
   Малка корекция - детето го вземат насила от баща му с цената на психическа травма, която то ще носи като доживотна присъда.
 • 2
  Ве
  Вера
  0 0
  23:51, 15 авг 2019
  В основата на програмата е човек, осъден за педофилия. Питър Нюел от Уницеф.
  През юли 2019 спипаха още един любител на детските ласки с две момчета на 12 и 14 г!
  Всичко е параван!

Хороскоп за 16.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
16 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
16 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
16 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
16 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
16 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
16 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
16 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
16 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
16 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
16 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
16 окт 2019
Последни новини