19 °C

Милко Багдасаров: За БСП промяната в България е приоритет на този вот

Разговор с председателят на Областният съвет на БСП и общински съветник Милко Багдасаров.

-Г-н Багдасаров, кое прави тези избори за Европарламент жизненоважни за нашата страна?

-Това са най-важните избори, които ще предопределят бъдещето на България. Фактът ,че управляващите от ПП ГЕРБ са започнали усилено да работят , показва , че те са притеснени от изхода от тези евроизбори. Този вот по традиция протича спокойно, но управляващата партия е видимо обезпокоена и изнервена. Вотът на избирателите ще бъде решаващ за политическите процеси в бъдеще, защото той ще бъде оценка за политиката на ГЕРБ. Ако българските граждани желаят България на техните мечти,  искат децата им да не мислят за емигриране, искат да няма бюрокрация , проядена от тотална корупция, то единствената алтернатива на това управление е Българската социалистическа партия. Това е факт, защото останалите политически партии не са в кондиция. Дори политически сили, предлагащи доскоро алтернативи, влязоха в управлението и на практика тяхната политика се съподчини на ГЕРБ.

  БСП разчита на победа на евровота. Това ще даде възможност да поискаме предсрочни парламентарни избори и да отговорим на очакванията на избирателите за едно справедливо социално управление. Ние искаме да възродим България. Да спрем търкалянето надолу-увеличение на цени, на емиграция, на бедност. Псевдоувеличението на някои заплати, няма да промени този стил на управление на ГЕРБ.

-Как ще охарактеризирате листата на БСП за Европарламент?

-Достатъчно знакови са няколко имена в листата. Най-напред присъствието на локомотива в борбата срещу корупцията като водач на листата в лицето на Елена Йончева. Тя не пести усилия за да разобличи това корумпирано управление. На второ място това е човекът, който цяла България трябва да оценя по достойнство-президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той има позициите да направи това, което всички депутати на страната ни в Европейския парламент не можеха да постигнат. Ключов е и Иво Христов, който символизира държавността в нашата листа, като човек ,свързан с президента Румен Радев. Мисля, че всеки от останалите в листата тежи на мястото си и оправдава очаквания.

-Достатъчно позната ли е вече листата ви за евродепутати в Кърджалийска област? Вие работите много със симпатизантите на БСП.

-Направихме важни срещи с широк отзвук. Водачът на листата Елена Йончева проведе разговор лице в лице с обществеността на Кърджали. Сергей Станишев макар и на частно посещение преди няколко месеца, не пропусна да се срещне с хората от областта. Това са все социалисти,  които не се нуждаят от представяне.Те са много добре познати. В годините много са помагали на Кърджали. Тук ще отбележа , че членът на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов, който отговаря за Кърджали също е в листата. В листата са популярни личности като Румен Гечев, Деница Златева и др. Това са хора достатъчно познати и признати.

-75 процента от нормативната уредба в общини и регионални власти са съгласувани с европейските директиви. Ще продължи ли българската левица в рамките на европейската да отстоява интересите на регионите ни?

-Това е вторият по-значимост момент в нашата кампания. Много се опитват да посочат, че е важно какво правим в Европа, а не в България. Аз мисля, че приоритетите се степенуват точно, както ние го правим.Важна на първо място е България. Важно е интересите на нашите региони да намират място в евродирективите. Естествено това , което правим за хората в България,ще бъде защитавано и в Европейския парламент. Европейската левица защитаваща един по-социален и справедлив живот, води коренно различна политика от дясната Европейска народна партия.

-Ще продължи ли битката за премахването на двойният аршин в хранителните стоки и дискриминацията спрямо българските превозвачи, която водят наши евродепутати в ЕП?

-Това са само част от битките. Ние искаме всички да защитаваме тезата, че Европа не може да бъде на две скорости. Не можем да бъдем втора ръка държава. Не можем да бъдем периферията на Европа. Не е достатъчно да ни потупват по рамото, че спираме мигрантите. Нашата задача е да обясним на хората, не само в България, че основната ни цел е социална политика и по справедлив живот.

 В този смисъл голямата част от нашите организации в областта номинираха за евродепутат президента на ПЕС Сергей Станишев. Той в качеството си на  председател на БСП, на премиер и на евродепутат е посещавал най-много Кърджали и областта. Именно към него и към водача на листата Елена Йончева се адресират социалните послания на нашите привърженици в областта.

-БСП е под №18 в интегралната бюлетина. Как се отнася социалистическата нумерология към тази цифра?

-С цифрата 1 свързваме очакванията да бъдем първа политическа сила след този вот. С най-висок изборен резултат. А  цифрата 8 пък според нас сочи броят на депутатите, които нашите избиратели ще вкарат в Европейския парламент.  Т.е.първо място с осем депутата. Затова трябва да гласуваме с №18 за да бъдем не само добре представени в ЕП, но и да променим България. Голямата ни цел е променена България, за която всички мечтаем.

-Какво трябва да знаят за преференциите Вашите избиратели?

-Тук има един съществен елемент. Избирателите, включително и тези на БСП , трябва да гласуват с преференции. За кандидатите на БСП това са номерата от 101 до 117.

-Към какво трябва да се стремят социалистите и техните симпатизанти на тези избори в областта?

-Искат ли промяна, то това се постига с бюлетина №18. Това се отнася не само за нашите симпатизанти в областта, но и в цялата страна.

Въпросите зададе:Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Къ
  КЪРДЖАЛИЕЦ
  0 0
  08:27, 23 май 2019
  Този от 20 години пее една и съща песен.промяна.ти ли си промяната.номенклатурчик може ли да е промяна.оттегли се най после.абсурд макар и малък но е келепир.

Още новини

Хороскоп за 23.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
С целенасочените си действия ще привлечете интереса на специален за вас човек, провокирайки в него активност. Очертава се романтична връзка за едни, за други ползотворно сътрудничество. На работното място не са изключени изненади, но предвид особеното ви състояние на духа ще се справите с всичко.
23 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Прекрасен ден за обновление от какъвто и да било вид. Опитайте дори да скъсате с някои вредни навици, които са ви неприятни. Вниманието на околните към вас едва ли ще ви смути. Чувството ви за хумор и жизнеността ви правят център на внимание. Може да свършите и малко полезна работа, ако разпределите добре времето си.
23 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се концентрирате върху нещата, с които бихте подобрили живота си. Сред тях са явявания на изпити, образователни и други програми, повишаващи квалификацията ви. Деловите начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите.
23 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Мнозина от вас обмислят нови сфери за действие. Работата в екип ще се стимулира и заедно ще ускорите приключването на печеливш проект. Не забравяйте близките си, зарадвайте ги с жест на внимание. Повече физическа активност ще ви се отрази тонизиращо, не се щадете. Любовни обяснения.
23 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Резултати от работата ще ви удовлетворят, но умората ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. Наред с това ще трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Бъдете търпеливи, запазете добрия тон и всички ще останат доволни. Личен проблем ще ви отведе на друго място и накара да станете дискретни.
23 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Имате всички основания да се надявате, че трудът ви ще бъде оценен и съответно възнаграден. Финансовите придобивки ще ви удовлетворят. Любовни авантюри, но не се увличайте твърде много, ако желаете да продължавате в същия дух. Възможно е неприятен за вас човек остро да ви провокира. Запазете добрия тон.
23 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако се чувствате уморени и ви липсва активност, не се насилвайте. Ще се заредите с енергия, правейки онова, което ви носи наслада и запълва духовните празноти в душата ви. Пътуванията също биха ви се отразили обновяващо на духа, ако разбира се го желаете. Каквито и възможности да имате си осигурете пълноценна почивка и достатъчно сън.
23 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Удовлетворени сте от делата, с които се занимавате напоследък. Положихте доста усилия, които съвсем естествено биват възнаградени. Сериозни финансови постижения ще повишат самочувствието ви. Можете да си позволите отдавна отлагани покупки. Сега е момента за инициативи от всякакво естество.
23 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добро настроение и без да изпадате в крайности ще общувате и създавате полезни контакти. Денят е подходящ за пътувания или начало на сериозни промени. За някои те са свързани с професионалната им заетост, смяна на едно работно място с друго, стартиране на голям проект или нова връзка.
23 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес ще бъде свързана с получаване и обмен на информация. Добре ще е ако запазите спокойствие в напрегната ситуация и съвместно с колегите си намерите най-подходящия начин на действие. Печелите време с нещо, което сте свършили преди определения срок. Ваш приятел ще ви помоли за съвет, опитайте се да му бъдете максимално полезни.
23 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят не е подходящ за силни изяви и други активности, а предразполага към размисъл, смирение и блага дума, които биха свършили по-добра работа. Ако сте в позиция на търсещи, това е печелившата формула, но и не само за този случай. Всичко ще си дойде на мястото, стига да вървите напред с разума, да се вслушвате в интуицията си и почитате вярата си.
23 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Настроението ви ще е променливо, но не и разколебани в намеренията си. Взаимоотношенията в семейството ще ви носят повече сигурност, взаимното доверие, доказало се през годините е факт, който не подлежи на съмнение. Постигнали не малко, ще споделяте преживяванията си с близки или приятели вечерта.
23 окт 2019
Последни новини