В „Йовков“ се разпореждат учениците

Денят е 9 май – денят на Европа, денят на победата над фашизма. В СУ „Йордан Йовков“ за поредна година в 7.30 в учителската стая влизат за оперативка не само директорът госпожа Недялка Кюпрюджиева, но и ученикът Александър Гинчев, одобрен за този пост в деня на ученическото самоуправление. Освен тях в стаята са всички ученици - учители, които ще заемат местата на своите учители и ще преподават, изпитват и въдворяват ред в училището. Всички служители също са се „обзавели“ със заместници и денят си тръгва почти обичайно.

Но... Разликата е осезателна – учителите са седнали на чиновете, а на тяхните места има нови, млади колеги, които дават всичко от себе си, за да оправдаят полученото доверие. По коридорите с дневници се разхождат ученици, на проверка в часовете влизат Александър и Ерсан, но всичко останало си е обичайно – часовете си текат в нормалния ритъм.

И... неусетно идва краят на часовете и последната оперативка започва с презентация, представена от заместничката на педагогическия съветник, която разказва за историята на празника. Участниците в събитието изказват задоволството си от емоциите, преживени в този необичаен ден и си обещават да бъдат по-толеранти към другите.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини